6 consells pràctics per ampliar visualment qualsevol espai

juliol 30, 2021

Et podríem dir que fer un canvi a un habitatge més gran pot ser la solució definitiva, a Immobiliària Espígul tenim una gran cartera d’immobles a Girona i rodalies i, si cap encaixa amb el que estàs buscant, te’l fem a mida amb Cases Espígul.

També, sabem que aquesta solució moltes vegades no és la solució a curt terminia perquè per diversos motius no és possible fer un canvi de pis i d’habitatge. Per això en el post d’avui parlem de com mitjançant la decoració podem aconseguir que el nostre espai sembli molt més espaiós del que en realitat és.

6 consells pràctics per ampliar visualment qualsevol espai que ens proposa el nostre equip d’interiorisme que tenim a Immobiliaria Espígul.

1. Fes que sembli més gran gràcies al mobiliari

Els mobles són grans aliats a l’hora d’amplificar o disminuir la sensació d’espai en una estança. Com podem fer que els mobles ens ajudin a fer sensació d’amplitud en una habitació?

  • Proporcionar l’escala

Està clar que a espais petits, mobles petits, no? Si veus un moble encaixat entre dues parets i sense espai per amunt o els costats, ens fa la sensació que és massa gran i l’espai molt petit.

  • Tot és qüestió de proporció. 

S’ha d’aconseguir un equilibri entre l’espai moblat i l’espai lliure. Per aconseguir-ho, és imprescindible mesurar tots els mobles abans de comprar-los i valorar si hi haurà suficient espai.

  • Mantenir un perfil baix

Els mobles amb un perfil baix, creen sensació de més amplitud pel simple fet que tenen molt espai a la part superior. Aposta per mobles que segueixin aquesta línia.

  • Potes petites i mobles lleugers

Com més terra es vegi, més sensació d’amplitud tindrem. Oblida’t de mobles grans i ostentosos i opta per mobiliari lleuger (de mida i materials).

2. Els miralls són els teus aliats

És un dels consells més senzills i econòmics per donar més amplitud a un espai. Els miralls no només reflecteixen la llum, també reflecteixen la vista, enganyant a l’ull i fent creure que hi ha més espai del que en realitat hi ha.

Algunes recomanacions més que proposen els interioristes Espígul per escollir mirall:

En rebedors i habitacions, miralls grans i rodons o de cos sencer per augmentar la profunditat.

Escull miralls amb marcs petits, ja que, visualment aparenten ocupar menys espai i facin la impressió que la paret està més buida.

En el menjador, opta per col·locar el mirall sobre un moble i que quedi lleugerament inclinat, si pot ser orientat a l’exterior, també multiplicaràs la llum de l’estança.

3. Aposta per colors clars com a base

Els colors juguen un paper fonamental en l’amplitud d’una estança. Els colors clars, en concret el blanc, són els més recomanables. El color blanc té el do de reflectir la llum: fa sensació d’amplitud, espais més frescos i lleugers així com tranquils i serens.

Si pintes les parets i el sostre del mateix color, aconseguiràs maximitzar aquest efecte òptic. Si tens por que la casa pugui semblar freda, pots contrarestar-ho utilitzant materials càlids com la fusta o textures de fibres naturals.

4. Reforça la llum natural

La llum és fonamental en la percepció dels ambients i, combinada amb colors clars i una bona disposició dels mobles, pot ajudar a crear una atmosfera visualment àmplia.

Reforça la llum natural amb diversos punts de llum artificial. Opta per làmpades de peu altes que puguis col·locar a les cantonades o al costat del sofà.

Si vols utilitzar cortines, opta perquè siguin de tela molt lleugera, que deixin passar molt la llum i si pot ser que no tapin la totalitat de la finestra.

5. Continuitat als espais

Per tal d’aconseguir una sensació d’amplitud general en tot l’habitatge, es poden seguir diversos consells:

Elimina les portes sempre que no siguin necessàries. Així aconseguim comunicar estances que poden estar relacionades com el menjador amb la cuina. 

Terres continus. No és recomanable canviar el terra en les diferents estances de la casa. 

Sabies que a Immobilitria Espígul comptem amb un equip d’arquitectes i interioristes en tots els projectes que construïm? És per això que si no vols canviar d’habitatge i estàs pensant en fer reformes, també ens pots contactar i t’assessorem en tot el procés.

Si finalment, consideres l’opció de canviar de casa, Immobiliària Espígul és la teva millor opció. Contacta amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110 i et facilitarem la informació per poder treballar junts en la casa dels teus somnis. 

Segueix llegint

Veure-les totes
juliol 22, 2021

Com pots preparar el teu pis per llogar-lo a estudiants?

Els avantatges de llogar pisos d’estudiants a Girona i rodalies: Alta demanda d’aquest tipus de lloguer en ciutats universitàries. A més a més és un procés cíclic, ja que sempre arriben estudiants nous. Pagaments garantits, ja que els pares se solen posar d’avals en el contracte. El contracte sol ser temporal, per tant tens disponibilitat…

agost 6, 2021

Cases Espígul: la teva casa a mida en 8 mesos

Cases Espígul neix de la necessitat de crear un espai totalment a mida, tenint en compte les teus gustos i les teves necessitats. Un projecte teu, però del que no t’hagis de preocupar. Nosaltres ens encarreguem de de tot i estarem al teu costat durant tot el procés.  T’aconsellarem i assessorarem des de bon principi…

Espígul