Rupia, Costa Brava

Castell de Rupià

3.500.000 €
1093m2
8
7
Pendiente certificar

Descripció de la propietat

La Casa Castell del Bisbe Natò, datada aproximadament l’any 1300, és un exemple destacat d’arquitectura històrica al nucli del pedró de Rupia. Originalment residència del bisbe, aquesta imponent estructura es troba adjacent a l’Església i davant de l’entrada principal se situa una encantadora placeta que porta el seu nom, la Plaça de la Cúria.

Catalogada com a Patrimoni Nacional per la Generalitat de Catalunya, la Casa Castell del Bisbe Natò destaca per la seva antiguitat i la seva integració a la muralla de la població. La presència del contramur és evident en la seva estructura, així com la seva condició de casa fossada, amb el fossat d’aigua original que antigament protegia la localitat i que avui ocupa l’espai on hi ha dues piscines: una per a adults i una altra per a nens.

L’arquitectura original es conserva amb cura en detalls com la finestra que dóna a la plaça de la Cúria, d’estil romànic tardà pregòtic, i algunes finestres que encara mostren figures d’àngels a la part superior. Recentment s’ha restaurat l’escala, un procés que va portar tres anys d’espera per obtenir la llicència d’obres de patrimoni. La restauració ha estat meticulosa i ha preservat l’escala original amb una part visible que afegeix un toc d’autenticitat a la propietat.

La Casa Castell del Bisbe Natò ofereix una àmplia distribució que inclou vuit habitacions, sis suites, set banys en total i dos lavabos de cortesia. A més, compta amb un espaiós menjador-cuina, cinc salons, un garatge amb capacitat per a tres cotxes i comoditats modernes com a calefacció de gasoil i ascensor.
Amb més de 1.200 metres quadrats de jardí i 1.093 metres quadrats de superfície habitable, aquesta propietat és un veritable tresor històric que convida a ser explorat i apreciat en persona.

  • Construïts 1093 m2
  • Habitacions 8
  • Banys 7
  • Calefacció Gasoil
  • Certificació energètica Pendiente certificar

Ubicació de la propietat

Ref 3224

T’interessa?

Propietats similars

Costa Brava

Casa de tres unitats a Platja d’Aro, a 200m de Cala del Pi

Superfície 316 m2
Habitacions 5
Banys 4
Costa Brava

Casa a reformar al centre de Palafrugell

Superfície 180 m2
Habitacions 4
Banys 3
Costa Brava

Casa a primera línea de S’Agaró y Cala Maset

Superfície 305 m2
Habitacions 4
Banys 2
Espígul