Tipus de calefacció, quina és la més eficient?

febrer 24, 2021

A Immobiliària Espígul tenim més de 30 anys d’experiència en el sector immobiliari i de construcció. Els nostres habitatges d’obra nova compten amb els últims sistemes per tal d’aconseguir la màxima eficiència energètica i el màxim confort interior.

Davant la pregunta: “Quin és el millor sistema de calefacció?”

No hi ha una sola resposta correcta. 

En aquest post parlem dels diferents tipus de calefacció existents per tal que puguis escollir la més eficient per la teva llar. 

Abans de plantejar-nos escollir un sistema de calefacció, s’han de tenir en compte diversos aspectes:

  • La mida de l’habitatge i quina ubicació i orientació té. No és el mateix escalfar una casa que un pis. Tampoc si a aquest li toca molt el sol o és una zona on la temperatura sempre és molt baixa.
  •  L’aïllament que té l’habitatge. Aquest punt és molt important perquè com millor sigui el sistema d’aïllament d’habitatge més estalvi energètic hi haurà. 
  • La dificultat de la instal·lació i el seu manteniment.

Un cop tenim clars aquests punts, podem passar a comparar diferents tipus de sistemes de calefacció:

Caldera de gas i radiadors

Aquest és el sistema de calefacció més utilitzat a Espanya. Les calderes de gas utilitzen el gas natural per escalfar un circuit d’aigua calenta que recorre tota la casa i allibera l’escalfor mitjançant radiadors. 

Avantatges: és un sistema adequat per a habitatges grans, ja que reparteix l’escalfor de forma uniforme per tot l’espai. 

Inconvenients: requereix un manteniment periòdic i una neteja anual.

Aerotèrmia 

Aquest sistema de calefacció es basa a utilitzar màquines d’aire condicionat que generin tant aire fred com aire calent. La calefacció per aire condicionat és útil quan volem escalfar espais petits o habitacions concretes. Es recomana sobretot a zones amb temperatures suaus. 

Avantatges: Es pot controlar la temperatura i és un sistema que no requereix molta instal·lació ni manteniment. Al tenir aire fred i calent, es pot aprofitar tant a l’estiu com a l’hivern.

Inconvenients: L’aire que genera és força sec i pot ser perjudicial per persones amb problemes respiratoris. És un sistema de calefacció molt concret i difícilment escalfarà tot l’habitatge. 

Calderes de gasoil

Ideal per habitatges que no vulguin o no tinguin subministrament de gas natural. Té un preu més baix d’instal·lació i tenen un gran rendiment per tant són aptes per a tota mena d’habitatges. 


Avantatges: Gran rendiment, escalfen de forma ràpida i la seva instal·lació i manteniment són fàcils.

Inconvenients: el principal inconvenient és el gasoil. El preu és més elevat perquè s’ha de comprar i transportar i també has de disposar d’espai per emmagatzemar-lo. 

Terra radiant o radiadors elèctrics.

Aquest tipus de calefacció tampoc necessita instal·lació de gas natural. El seu funcionament és el següent: una caldera elèctrica escalfa aigua mitjançant electricitat i s’instal·la amb radiadors o tubs repartits per terra que aconsegueixen generar escalfor. 

Avantatges: Es pot instal·lar en qualsevol habitatge perquè no depèn del subministrament de gas natural, també són més segures perquè s’eviten fugues d’aquest. És un sistema de fàcil manteniment. 

Inconvenients: Té un consum més elevat que una caldera de gas, per tant també té un cost major. 

Estufes de biomassa (llenya o pellets)

Són estufes que funcionen amb biomassa (combustible renovable fet a base de residus orgànics). És una de les opcions més ecològiques i ideal per escalfar superfícies petites. És una bona alternativa si la propietat no disposa de gas. 

Avantatges: Tenen un gran poder calorífic i gairebé no produeixen residus. 

Inconvenients: Requereixen neteja setmanal i espai per emmagatzemar la llenya o els pellets. Les estufes de biomassa requereixen una inversió inicial superior. 

Aquests sistemes no són excloents, segons les característiques de casa teva pots optar per un sol sistema de calefacció o bé complementar els que creguis necessaris per aconseguir el màxim confort interior i eficiència energètica. 

Si el que vols es aconseguir una casa eficient pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 17, 2021

Top reformes més demandades durant la pandèmia

Pot ser que t’hagis plantejat fer alguns canvis o fins i tot reformes per poder compaginar aquesta “nova normalitat” de la forma més còmode possible. En aquest post parlem de les reformes més demanades a causa de la pandèmia. 1. Renovar els espais exteriors Aquest segurament és el punt més demandat i és que mai…

març 3, 2021

Tendències de decoració per aquest 2021

Si no acabes de trobar l’estil que et defineix i cobreix les teves necessitats, pots comptar amb un equip d’interioristes professionals, com el que tenim a Immobiliària Espígul. Experts en el sector del disseny interior que et faran una proposta personalitzada per aconseguir un espai únic i un habitatge molt acollidor.  En el post d’avui…

Espígul