Qué és el Slow home?

gener 27, 2021

A Espígul, com empresa constructora, som fidels a l’arquitectura eficient. Les nostres cases segueixen línies senzilles i minimalistes i ens adaptem a l’entorn per aconseguir habitatges sostenibles.

Què és el Slow Home?

El moviment Slow Home neix l’any 2006 de la mà dels arquitectes John Brown i Matthew North influenciats pel concepte Slow Food. Aquest moviment rebutja les construccions estàndard fetes a contrarellotge i aposta per construccions que respectin el medi ambient, que utilitzin materials saludables i que millorin la qualitat de vida de les persones que viuen en aquest espai. 

L’estil, la mida, el cost o l’edat d’un habitatge no determina si és slow home. Ho determina la qualitat del disseny, si l’habitatge està pensat per satisfer les necessitats de les persones que hi viuen i causa poc impacte ambiental.

Com tenir una Slow Home?

El slow design es basa a crear un habitatge que es mimetitzi amb l’entorn:

  • Tenir en compte la natura i no fer construccions que generin un gran impacte en el medi ambient. És preferible renovar habitatges ja construïts abans de començar tot el procés des de zero.
  • Utilitzar materials saludables i evitar materials tòxics. Es dóna molta importància a l’origen dels materials que s’utilitzen per construir i decorar una slow home.
  • Donar prioritat al temps per poder estudiar i pensar el disseny de l’habitatge.
  • Comptar amb materials i mà d’obra de proximitat per minimitzar l’empremta ecològica que genera una construcció.
  • Dissenyar un habitatge que duri en el temps i que fomenti el reciclatge, la simplicitat i la re-utilització.
  • Es prioritza la qualitat abans que la quantitat. És millor tenir menys m2 i millor aprofitats que construccions amb més superfície però pitjor dissenyades. 

Slow Home: Decoració tranquil·la i natural


Un habitatge slow home té en compte des dels materials, passant per la construcció i acabant en la decoració. Cap element es posa en va, tot està pensat perquè cada element compleixi una funció pràctica i estètica.

Habitatges per gaudir

Una casa slow home és una casa amb harmonia, on no sobra ni falta res. Els espais són lluminosos, moderns i plens de vida. Són cases pensades per satisfer les necessitats dels seus habitants en el seu dia a dia.

Cuidar els petits detalls

És habitual que en les slow homes tenir petits racons que et permetin relaxar-te, desconnectar o realitzar les teves aficions: escriure, llegir, dibuixar… Espais amb elements còmodes com coixins, estores o un bon sofà.

Tot al verd

Les plantes són un element indispensable, cuidar d’elles, cuidar d’elles forma part de la filosofia slow i a més a més et connecta amb la natura. Tenir un hort, encara que sigui en el balcó també és una opció. 

Textures i colors naturals

Com hem comentat, la natura és la base d’inspiració d’aquest moviment. Una casa slow home tindrà una paleta de colors basada en el mar, les muntanyes, el riu o qualssevol altre element natural.

Construir una casa o un pis és una decisió molt important i no s’ha de prendre a la lleugera. Trobar una constructora de confiança, que tingui en compte les teves necessitats és fonamental per aconseguir la casa dels teus somnis.

A Immobiliaria Espígul dissenyem la teva casa seguint uns criteris que permetin una màxima eficiència, ús racional de l’energia i confort en els espais interiors. Si tens algun dubte pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110 i t’expliquem més sobre una construcció eficient i sostenible. 

Segueix llegint

Veure-les totes
gener 20, 2021

Com decorar un pis buit

En aquest post trobaràs 6 consells per decorar un pis buit i convertir-lo en la teva llar. I també l’alternativa definitiva si vols una casa perfecta sense haver de pensar-hi gaire.  Com decorar un pis buit? Comença amb l’imprescindible El primer és el primer. L’objectiu és tenir un pis bonic, però abans hem d’invertir en…

febrer 3, 2021

Tot el que has de saber per tenir una llar segura

Des d’Immobiliària Espígul et volem donar algunes recomanacions per tenir una llar segura en tots els àmbits. Assegura i reforça portes i finestres Aquest punt és crucial tant per prevenir accidents domèstics com per evitar un desafortunat robatori. Una gran part de les intrusions es cometen a través de la porta d’entrada a un habitatge….

Espígul