Qué és el Slow home?

gener 27, 2021

A Espígul, com empresa constructora, som fidels a l’arquitectura eficient. Les nostres cases segueixen línies senzilles i minimalistes i ens adaptem a l’entorn per aconseguir habitatges sostenibles.

Què és el Slow Home?

El moviment Slow Home neix l’any 2006 de la mà dels arquitectes John Brown i Matthew North influenciats pel concepte Slow Food. Aquest moviment rebutja les construccions estàndard fetes a contrarellotge i aposta per construccions que respectin el medi ambient, que utilitzin materials saludables i que millorin la qualitat de vida de les persones que viuen en aquest espai. 

L’estil, la mida, el cost o l’edat d’un habitatge no determina si és slow home. Ho determina la qualitat del disseny, si l’habitatge està pensat per satisfer les necessitats de les persones que hi viuen i causa poc impacte ambiental.

Com tenir una Slow Home?

El slow design es basa a crear un habitatge que es mimetitzi amb l’entorn:

  • Tenir en compte la natura i no fer construccions que generin un gran impacte en el medi ambient. És preferible renovar habitatges ja construïts abans de començar tot el procés des de zero.
  • Utilitzar materials saludables i evitar materials tòxics. Es dóna molta importància a l’origen dels materials que s’utilitzen per construir i decorar una slow home.
  • Donar prioritat al temps per poder estudiar i pensar el disseny de l’habitatge.
  • Comptar amb materials i mà d’obra de proximitat per minimitzar l’empremta ecològica que genera una construcció.
  • Dissenyar un habitatge que duri en el temps i que fomenti el reciclatge, la simplicitat i la re-utilització.
  • Es prioritza la qualitat abans que la quantitat. És millor tenir menys m2 i millor aprofitats que construccions amb més superfície però pitjor dissenyades. 

Slow Home: Decoració tranquil·la i natural


Un habitatge slow home té en compte des dels materials, passant per la construcció i acabant en la decoració. Cap element es posa en va, tot està pensat perquè cada element compleixi una funció pràctica i estètica.

Habitatges per gaudir

Una casa slow home és una casa amb harmonia, on no sobra ni falta res. Els espais són lluminosos, moderns i plens de vida. Són cases pensades per satisfer les necessitats dels seus habitants en el seu dia a dia.

Cuidar els petits detalls

És habitual que en les slow homes tenir petits racons que et permetin relaxar-te, desconnectar o realitzar les teves aficions: escriure, llegir, dibuixar… Espais amb elements còmodes com coixins, estores o un bon sofà.

Tot al verd

Les plantes són un element indispensable, cuidar d’elles, cuidar d’elles forma part de la filosofia slow i a més a més et connecta amb la natura. Tenir un hort, encara que sigui en el balcó també és una opció. 

Textures i colors naturals

Com hem comentat, la natura és la base d’inspiració d’aquest moviment. Una casa slow home tindrà una paleta de colors basada en el mar, les muntanyes, el riu o qualssevol altre element natural.

Construir una casa o un pis és una decisió molt important i no s’ha de prendre a la lleugera. Trobar una constructora de confiança, que tingui en compte les teves necessitats és fonamental per aconseguir la casa dels teus somnis.

A Immobiliaria Espígul dissenyem la teva casa seguint uns criteris que permetin una màxima eficiència, ús racional de l’energia i confort en els espais interiors. Si tens algun dubte pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110 i t’expliquem més sobre una construcció eficient i sostenible. 

Segueix llegint

Veure-les totes
octubre 15, 2020

Tot el que has de saber sobre la nova llei de regulació del lloguer

Com puc saber si m’afecta la llei? Aquesta nova llei 11/2020 s’aplica als nous contractes de lloguer de residència permanent, és a dir quedarien exclosos els lloguers turístics. S’exclouen contractes d’arrendament anteriors a l’1 de Gener de 1995 i també s’exclouen els contractes d’habitatges que ja tenen un règim específic com pisos de protecció oficial,…

febrer 24, 2021

Tipus de calefacció, quina és la més eficient?

A Immobiliària Espígul tenim més de 30 anys d’experiència en el sector immobiliari i de construcció. Els nostres habitatges d’obra nova compten amb els últims sistemes per tal d’aconseguir la màxima eficiència energètica i el màxim confort interior. Davant la pregunta: “Quin és el millor sistema de calefacció?” No hi ha una sola resposta correcta. …