Quant costa construir una casa a mida?

febrer 17, 2022

Com puc fer per tenir la meva casa pròpia?

Si el que sempre has somiat és fer-te una casa a mida aquest post és per a tú. El primer pas per construir una casa és comprar un terreny que compleixi els requisits d’un habitatge. Com a norma general, les parcel·les tenen una superfície màxima edificable. 

Abans de comprar un terreny per construir la casa, cal tenir en compte les seves limitacions i característiques. L’ideal és consultar a un arquitecte amb experiència de la zona, ja que ell us podrà orientar. Si no disposes de terreny, recorda que la nostra inmobiliària Espígul pot ajudar-te,  ja que disposem de terrenys, tant de compra com de lloguer, on poder construir la teva casa a mida i iniciar el teu projecte. 

Pel que fa al preu del terreny, depèn del metre quadrat i de la ubicació. Comprar un terreny prop d’una gran ciutat no és el mateix que comprar-lo a una zona gairebé deshabitada.

Un cop identificat el projecte base, és el moment de sol·licitar la llicència d’obres. Quan sol·liciteu un permís, heu de pagar la taxa i pagar els impostos d’edificació, instal·lació i obres (ICIO). Els impostos varien d’una ciutat a una altra, però solen ser al voltant del 4% del pressupost que es mostra a la partida base de l’avançament (estimació del cost de la construcció de la casa). No és una pregunta fàcil de respondre perquè hi ha moltes variables que afecten el preu d’un habitatge. Per tant, aquest punt és millor deixar-ho en mans dels arquitectes i aparelladors, ja que coneixen les normatives locals i impostos associats a totes les fases de construcció de l’habitatge.

Quan costa construir una casa?

No és una qüestió fàcil de respondre, ja que hi ha moltes variables que poden afectar el preu d’una casa. Com a norma general, quan es parla del preu de la construcció d’un habitatge, els experts es refereixen al preu per metre quadrat construït, amb impostos i permisos ja afegits al pressupost final.

Un altre aspecte que determina la qualitat de qualsevol edifici és la seva estructura. El cost de la construcció de l’estructura de la casa, també depenent del preu de la fonamentació, pot trobar-se en un punt intermedi entre els 300 i 400€ pel metre quadrat.

A l’hora de fer una casa podem optar per multitud de dissenys i tipus d’arquitectura, com ara:

  • Cases prefabricades: Depenent dels materials de fabricació i d’altres qüestions específiques, els preus de la construcció de cases prefabricades solen començar des de 700 EUR/m², però es poden trobar des dels 200 EUR/m² fins a més de 1.000 EUR/m².
  • Cases d’arquitectura moderna: Com a referència, el preu d’una casa de construcció moderna és de 112.000 euros (IVA inclòs), uns 85 metres quadrats.
  • Cases rústiques: El preu mitjà d’aquestes construccions rústiques ronda els 150.000 euros per una casa de 100 metres quadrats.
  • Cases ecològiques: El preu mitjà d’aquestes construccions ecològiques és al voltant dels 150.000 € per a cases de 80 metres quadrats.

A Espígul oferim una gran varietat d’habitatges fets a mida per a aquells que volen canviar d’espai o que busquen adquirir un nivell superior a un habitatge tradicional. Una selecció que es mou entre els 140.000 € i els 320.000 € en endavant. A continuació us detallem el tipus de cases que oferim:

  • La casa Farigola: Aquesta casa des de 140.000 € et permetrà gaudir de casa teva amb uns costos controlats i com sempre, primant l’aïllament i l’estalvi energètic que tot això comporta. Disposa de 100 m² totals i inclou 3 / 4 dormitoris i 2 banys.
  • La casa Romaní: És el buc insígnia marca de la casa i el model més venut des de 225.000 €. Si vols que la teva futura llar disposi de grans espais, obertures naturals amb molta llum i acabats d’alta qualitat, aquesta és la teva casa. Disposa de 160 m² habitatge, 35 m² garatge doble i 200 m² total, 3 / 4 dormitoris i 3 banys.
  • La casa Calèndula: Un altre nivell pels que busquen alguna cosa més que una llar convencional. Aquesta casa amb 200 m² habitatge, 100 m² subterrani amb garatge, 300 m² total, 4-5 dormitoris, 3-4 banys i està disponible des de 320.000 €.
  • La casa Lavand: No pots marxar de l’article sense sentir a parlar de la nostra línia prèmium. La joia de la corona i la best seller de PGA Catalunya Resort, viles on podràs gaudir d’un entorn paradisíac . Una casa adaptada a les teves necessitats, amb superfícies superiors als 400 m² I 100% personalitzable. 

També pots optar per les nostres promocions a diferents localitats com Sant Gregori,  Fornells de la Selva, Vilablareix  i Bolvir,  una àmplia varietat de cases d’altíssima qualitat i disseny innovador construïdes sobre parcel·les, llestes per entrar a viure des de 430.000 €!

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 10, 2022

Arriben les Tiny Houses a Catalunya, un nou estil de vida

D’on sorgeix el concepte de “tiny house”? Aquest concepte sorgeix al voltant del 2016, amb la crisi als EUA i la dificultat d’aconseguir hipoteques, ja que als EUA les cases són molt grans i també ho són els costos. Per obtenir-ne una, cal una inversió elevada, i sovint els joves no tenen els salaris ni…

febrer 23, 2022

Tips per estalviar aigua a la teva llar

Conservar aquest recurs significa fer servir amb prudència el nostre limitat subministrament d’aigua i tenir-ne una bona cura, perquè cadascun de nosaltres en depèn per sobreviure.  Hi ha moltes raons per les quals hem de conservar l’aigua: assegura la producció d’aliments, protegeix els nostres ecosistemes, plantes i animals, minimitza els efectes de la sequera i…

Espígul