La construcció sostenible és present en les Cases Espígul i promocions de pisos

octubre 11, 2023

construccio-sostenible

La construcció sostenible s’ha convertit en una mirada imprescindible en el sector de l’edificació. No només contribueix al cuidat del medi ambient, sinó que també ofereix beneficis econòmics i socials. En aquest article, us explicarem els aspectes clau de la construcció sostenible i eficient centrant-nos en com una constructora de cases i pisos pot abraçar aquesta filosofia.

El principal objectiu de la construcció sostenible és minimitzar l’impacte negatiu de les edificacions en el medi ambient. Principalment, se centra a promoure pràctiques responsables i eficients en l’ús de recursos i dels materials utilitzats per construir. També, entra en joc l’eficiència energètica, ja que si construïm de manera sostenible aconseguirem que les nostres llars siguin més eficients en l’àmbit energètic.

Quines característiques ha de tenir una construcció sostenible?

 • Optimització de l’orientació solar: Maximitzar l’aprofitament de l’energia solar i la llum natural a través d’una orientació adequada de l’habitatge en relació amb el cicle solar.
 • Eficiència energètica i fonts renovables: L’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energia renovable són crucials per reduir l’impacte ambiental i els costos a llarg termini.
 • Materials ecològics i locals: L’elecció de materials de construcció ecològics i de proximitat contribueix a la sostenibilitat i redueix la petjada de carboni.
 • Viabilitat econòmica: És essencial que els projectes de construcció sostenible siguin rendibles des d’una perspectiva econòmica.

Ara ja saps què és la construcció sostenible i que es refereix a la pràctica de dissenyar, construir i mantenir edificis utilitzant tècniques que siguin ambientalment responsables i eficients en termes de recursos. 

Així que només ens falta especificar la llista de materials sostenibles comuns més utilitzats en la construcció sostenible:

 • Fusta Certificada: La fusta provinent de boscos certificats garanteix que prové de fonts sostenibles i ben gestionades.
 • Materials Reciclats: Utilitzar materials reciclats com el vidre, metall, plàstic i fusta reciclada redueix la demanda de recursos naturals.
 • Aïllament Ecològic: Materials com la llana d’ovella, cànem i cel·lulosa reciclada són opcions sostenibles per a l’aïllament tèrmic.
 • Formigó de Baixa Petjada de Carboni: S’estan desenvolupant formes de formigó que requereixen menys energia per produir, la qual cosa redueix les emissions de carboni associades amb la seva fabricació.
 • Pintures i Revestiments Ecològics: Les pintures a base d’aigua amb baixos nivells de compostos orgànics volàtils (COV) són millors per a la qualitat de l’aire interior.
 • Teules Solars: Combina la funció de sostre amb la capacitat de generar energia solar.
 • Sistemes d’Energia Renovable: Panells solars, turbines eòliques i sistemes de geotèrmia poden fer que les construccions siguin més sostenibles fent servir energia renovable.
 • Il·luminació Eficient: Fer ús d’il·luminació LED i sistemes de control d’il·luminació per reduir el consum d’energia.
 • Paisatgisme Sostenible: Escollir plantes natives i resistents a la sequera pot reduir la necessitat d’irrigació i manteniment intensiu.
 • Sistemes de Gestió de Residus: Implementar sistemes de classificació i reciclatge de residus de construcció i demolició.
 • Tecnologia d’Automatització: Implementar sistemes d’automatització per a la gestió d’energia, calefacció, refrigeració i altres aspectes de la llar per optimitzar el consum d’energia.

A Espígul apostem per materials sostenibles i tècniques de construcció, es pot reduir l’impacte ambiental dels edificis i promoure pràctiques més responsables a la indústria de la construcció.

Segueix llegint

Veure-les totes
alarmes-seguretat-llar
octubre 5, 2023

Alarmes per la teva llar: la millor opció per la teva seguretat

La seguretat a la llar és un aspecte que no es pot passar per alt en cap classe d’habitatge. La nostra llar és un lloc on emmagatzemem les nostres pertinences més valuoses i plena d’experiències que fan que tingui un alt valor emocional. És per això que la instal·lació d’alarmes per a la llar s’ha…

metres-utils-construits
octubre 20, 2023

La importància d’entendre la diferència entre metres útils i construïts

Si ets aquí, és perquè t’estàs embarcant en una aventura de comprar una casa o pis. Un dels aspectes crucials abans de triar la casa o pis dels teus somnis és entendre la diferència entre metres útils i construïts. No et preocupis, estem aquí per aclarir tots els teus dubtes amb la guia per a…

Espígul