Totes les preguntes que has de fer en la visita d’un pis

desembre 2, 2020

A Immobiliària Espígul us exposem algunes preguntes que són necessàries que et plantegis i comentis a la persona que ven el pis per valorar si la compra d’aquell immoble és un èxit i no trobar-te amb cap sorpresa un cop l’habitatge ja sigui teu. 

   Per què es ven la casa?

És una pregunta un pèl personal, però pot anar molt bé per jugar unes bones cartes a l’hora de comprar l’habitatge.

Si el propietari ven la casa per necessitat, segurament es podrà negociar sobre l’oferta. Si en canvi el propietari no té gens de pressa i simplement l’ha posat en el mercat per veure què passa, segurament serà més difícil que accepti la teva proposta.

   Com estan les instal·lacions d’aigua i llum de la llar?

Conèixer l’estat de les instal·lacions del pis és fonamental per evitar futurs problemes. Solen ser elements molt cars de substituir i reparar.

   Quin certificat energètic té el pis?

Aquesta pregunta és molt útil per poder saber aproximadament com seran les despeses dels subministraments del pis. El propietari et pot facilitar aquest document i així poder calcular el consum d’aigua, llum i gas. 

  Què inclou el preu de venda?

Que quedi ben clar tot allò que inclou el preu de la venda de l’habitatge com per exemple els mobles i els electrodomèstics.

També si totes les despeses associades a la compra de l’habitatge corren a compte del venedor, del comprador o es comparteixen. 

   Com és l’entorn de l’habitatge?

Pregunta com és el barri on està situat el pis, si hi ha molt soroll, si és difícil d’aparcar, si està ben localitzat respecte serveis bàsics com el comerç, supermercats, escoles… 

Si el pis té veïns, també és important poder saber com són perquè puguis decidir de forma honesta si t’interessa comprar o no el pis. 

   L’edifici ha passat la ITE?

L’estat de l’edifici és igual d’important que l’estat de l’habitatge. Aquest punt t’evitarà molts futurs mal de caps. 

La ITE és la Inspecció Tècnica dels Edificis i és una inspecció que han de passar els edificis de més de 45 anys d’antiguitat per assegurar el bon estat de conservació d’aquest. 

   Hi ha despeses pendents?

És important saber si l’actual propietari està al corrent de tots els pagaments:

Impostos: pots sol·licitar el justificant del pagament de l’IBI o altres impostos.

Comunitat de propietaris: si n’hi ha, si s’inclou dintre de la quota i com es paga. 

Altres recomanacions:

  • Visita el pis en diferents dies i diferents hores per valorar si la il·luminació, l’entorn… és compatible amb el que busques. 
  • Pren-te el teu temps per fer la visita, observa tots els detalls de l’habitatge amb deteniment.
  • Estigues atent a l’estat de l’immoble, això et permetrà veure si els actuals propietaris l’han cuidat i per tant està en bon estat. 
  • Observa la distribució de les estances per valorar si t’interessa tal com estan o si pel contrari hauràs de fer reformes. 

El més important és que no et quedis amb cap dubte abans de fer la compra. Com hem comentat, és una decisió molt important i has d’estar al corrent de tots els aspectes de l’habitatge, per tant la recomanació més important és: pregunta tot el que et passi pel cap!

A Immobiliària Espígul t’ajudem a trobar la millor llar per tu i les teves necessitats. Si no vols gestionar tot el que comporta un procés de compra d’un pis, nosaltres t’ajudem en tot el procés: des de la cerca fins a la firma dels papers. Per qualsevol dubte pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
novembre 25, 2020

Reforma la teva llar i augmenta el valor de la propietat

Sigui quina sigui la teva opció, a Immobiliària Espígul ens encarreguem de fer petites reformes o reformes integrals per tal que el teu habitatge aconsegueixi el màxim potencial i llueixi de la millor forma aconseguint un valor afegit en el mercat.   En el post d’avui et volem parlar de tot allò que fa que augmentar…

desembre 11, 2020

15 Idees per decorar la teva llar per nadal

US DEIXEM 15 IDEES PER DECORAR LES VOSTRES LLARS DE NADAL DE FORMA MÀGICA Escull un estil i segueix-lo en tota la decoració. Per evitar que casa teva sembli una botiga de decoració i aconseguir una uniformitat visual en totes les estances, et recomanem que escullis un color i l’utilitzis com a color principal en…

Espígul