Tot el que has de saber sobre la nova llei de regulació del lloguer

octubre 15, 2020

Com puc saber si m’afecta la llei?

Aquesta nova llei 11/2020 s’aplica als nous contractes de lloguer de residència permanent, és a dir quedarien exclosos els lloguers turístics. S’exclouen contractes d’arrendament anteriors a l’1 de Gener de 1995 i també s’exclouen els contractes d’habitatges que ja tenen un règim específic com pisos de protecció oficial, lloguer social… entre d’altres.

L’habitatge ha d’estar situat en una zona declarada com a mercat d’habitatge tens. Aquesta zona inclou els següents municipis:

Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Blanes, Calafell, Castellar del Vallès, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Figueres, Gavà, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Lleida, Manlleu, Manresa, Martorell, El Masnou, Mataró, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Olesa de Montserrat, Olot, Palafrugell, Pallejà, Pineda, El Prat de Llobregat, Premià de Mar, Reus, Ripollet, Rubí, Sabadell, Salou, Salt, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat, Sant Feliu de Guíxols, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Pere de Ribes, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de la Mogoda, Sitges, Tarragona, Terrassa, Tortosa, El Vendrell, Vic, Viladecans, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.

Quin preu em pertoca pagar de lloguer?

Si el preu de l’anterior contracte estava per sota de l’índex de referència, la renda del nou contracte no podrà superar el preu acordat en l’últim contracte.

Si el preu anterior estava per sobre de l’índex de referència, amb el nou contracte el preu ha de baixar com a mínim fins al valor de l’índex.

Aquests preus màxims es mantenen encara que es realitzi un canvi de llogaters a l’habitatge.

Per saber l’índex de referència dels preus de lloguer d’habitatges pots consultar-ho aquí. Aquest preu es calcula fent un preu mitjà dels habitatges similars en un radi determinat de la zona. L’índex es calcula segons els metres quadrats útils de l’habitatge i sempre has de tenir en compte el valor de la part vermella.

Excepcions de la nova llei de lloguer a tenir en compte

En el cas que l’habitatge reuneixi un mínim de tres característiques com:

  • Tenir ascensor
  • Tenir aparcament
  • Tenir mobles
  • Tenir calefacció o refrigeració
  • Tenir piscina comunitària o equipaments similars com terrassa, jardí, consergeria o vistes especials

En aquests casos hi pot haver un increment del 5% sobre l’índex de l’habitatge. Aquestes característiques hauran d’estar acreditades i constar en el contracte. 

La nova llei si ja tens un contracte de lloguer

Si ja tens un contracte de lloguer, durant la vigència d’aquest, la renda només es podrà actualitzar si està previst en el contracte.

Si tens un contracte de llarga durada, pots negociar un nou contracte que inclogui aquesta reducció de la renda perquè en el cas que marxis del pis, el preu hauria de baixar també. 

A Immobiliària Espígul sempre procurem que les dues parts en un contracte de lloguer estiguin d’acord i aconsegueixin el benefici més gran per ambdues parts. Tant si ets arrendador com si busques pis de lloguer, acompanyem en tot el procés per tal de trobar l’habitatge que s’adapti a les teves necessitats i tu no t’hagis de preocupar de res.

Si estàs pensant a llogar un pis i tens dubtes sobre la nova llei de regulació del lloguer o com et pot afectar en el contracte de lloguer posa’t en contacte amb nosaltres a hola@espigul.com o bé pots trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
octubre 10, 2020

Principals avantatges de vendre la teva casa amb una immobiliària

Vendre la teva casa amb una immobiliària en exclusiva o amb vàries? És habitual pensar que si cedeixes la teva propietat a més d’una immobiliària, aquest procés serà més ràpid perquè hi ha més opcions que sigui visible. També és recurrent la desconfiança que hi ha cap a aquesta professió. Però en realitat, donar el…

octubre 21, 2020

Com fer una mudança i no morir en l’intent

En aquest post et donem 7 consells per fer una mudança ràpida i efectiva perquè puguis gaudir de la teva nova llar com més aviat millor. Es diu que no saps quantes coses tens fins que fas una mudança. Per això és molt important l’organització de tot el procés. Planificar quins dies toca guardar les…

Espígul