Tot el que has de saber abans de contractar internet a casa

abril 10, 2023

En els temps en què vivim, es fa realment complicat estar més d’un dia vivint a casa nostra sense tenir internet, ja que cada vegada són més les funcions que diàriament realitzem amb ell, com per exemple, treballar des de les nostres llars, que fa que aquest servei es torni més indispensable.

Molts poden pensar que donar d’alta aquest servei és una cosa tan senzilla que poden fer-ho en qualsevol moment, però la realitat és que si es vol contractar el millor per al nostre habitatge i que a més, s’ajusti a la nostra butxaca, es fa indispensable estudiar certs factors .

Tot i ser conscients del gran protagonisme que l’internet té a les nostres vides, encara molts segueixen sense saber quin és el tipus d’internet que més s’adapta a les seves necessitats, i això els condueix a contractar la fibra òptica de més velocitat, sense saber si la seva zona en disposa o no.

Com es pot saber quin tipus d’internet puc contractar?

Per contractar bé aquest servei, cal prendre’s tan sols uns minuts i observar les possibilitats que tenim. Avui dia les facilitats que tenim per contractar internet a les nostres llars són múltiples, cosa que fa que amb prou feines ens porti temps fer-ho, encara que aquest procés s’hagi simplificat força al llarg dels anys no vol dir que no s’hagin de mirar certes coses.

Per saber quin tipus d’internet podem contractar al nostre habitatge, és absolutament primordial comprovar la cobertura de fibra que té la zona on estigui situat el nou habitatge.

Encara que la fibra òptica és la tecnologia més estesa a Espanya per proporcionar internet a les llars, i encara que la seva cobertura pràcticament s’estengui a tot el territori nacional, encara hi ha zones que no en disposen, ja sigui perquè la casa es troba ubicada en zones de difícil accés o en alguna zona rural on encara no ha estat possible instal·lar el cablejat necessari.

De l’esmentat al paràgraf anterior resideix la importància que, abans de contractar cap tarifa, comprovis la cobertura de fibra que existeix a la teva zona, una vegada sàpigues si en disposes o no, podràs començar a veure quina és la tarifa d’internet que més et convé.

Alternatives a les fibra òptica

  1. Si ja has comprovat la cobertura de fibra i has vist que la teva zona no en té, no cal que et donis les mans al cap, perquè hi ha altres opcions per poder disposar d’internet al teu domicili.
  2. L’ADSL: aquesta tecnologia continua sent una de les millors alternatives a la fibra, tot i que ja està en desús. Les companyies només la tenen disponible per a aquest tipus de situacions.
  3. 4G a casa teva: aquesta connexió està alimentada pel 4G del teu propi telèfon mòbil, no cal instal·lar res per al seu funcionament i el router es trasllada molt fàcilment.
  4. Internet per satèl·lit: aquesta tecnologia és molt menys comú que les anteriors, es fa servir en llocs on realment l’accés és molt complicat o la zona és massa rural.

La velocitat de connexió de la fibra òptica, quina és millor?

Com que el més habitual és que la localització on es trobi el teu nou habitatge disposi de fibra òptica, un altre pas previ que hauràs de mirar abans de contractar una tarifa o si et vulgui posar a mirar-les és saber quina velocitat de connexió necessitaràs, saber això t’ajudarà a pagar per allò que realment necessites.

  • Si utilitzes l’internet per consultar l’email, veure alguna sèrie o pel·lícula i sou entre una o dues persones usant l’internet al domicili, en tindreu prou amb una velocitat de 100 Mb.
  • Si utilitzes l’internet per treballar des de casa, veure streaming i fer alguna descàrrega i no sou més de dues persones a casa, 300 Mb de velocitat és el que és apropiat contractar, a més, aquesta és l’opció més comuna.
  • Si fas grans descàrregues a internet, l’utilitzes per jugar en línia, teletreballar i necessites que tot et carregui súper ràpid i no quedar penjat, 600 Mb o 1GB de velocitat és el més recomanable. A més, també és la velocitat aconsellable si sou quatre o més persones vivint a la mateixa casa i utilitzant el mateix servei.

Quan ja has comprovat si la teva zona disposa o no de cobertura de fibra, – i en cas que la tingui – és moment per començar a plantejar-te quin consum fas de l’internet i poder triar així quina velocitat t’interessa contractar, un cop tens això és clar, pots començar a comparar quines són les millors ofertes de fibra i mòbil disponibles.

Realitzar una comparació com a pas previ abans de contractar res t’ajudarà a tenir una visió global de totes les companyies i les tarifes que ofereix cadascuna que siguin del teu interès. Només així estaràs assegurant-te que has contractat el millor servei d’internet per al teu habitatge.

Segueix llegint

Veure-les totes
març 23, 2023

Estils decoratius que potser desconeguis

La varietat d’estils decoratius existents és gran, segur que n’hi ha molts que escoltes sovint perquè són tendència, però d’altres se’ns escapen o no en tenim clares les característiques. Doncs bé, a continuació te’n presentem alguns estils que potser desconeguIs i que poden ser una gran opció per donar-li un toc diferent a l’espai que…

abril 21, 2023

7 Llibres de decoració per regalar per Sant Jordi

Una data assenyalada al calendari per a molts en què els llibres i les roses es converteixen en símbols d’amor i cultura. Si estàs buscant llibres per regalar a sant Jordi per a algú que estima la seva llar i la decoració, aquí us presentem set llibres sobre la llar que poden ser perfectes. Recomanacions…

Espígul