Preus Pis Lloguer a Catalunya: Un Canvi del Mercat Immobiliari

febrer 2, 2024

Preus pis lloguer

Aquest mes de febrer marcarà una fita al mercat immobiliari català amb la reincorporació de mesures de control de preus a 140 municipis en el lloguer. Aquest acord entre la Generalitat i el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana (MIVAU) reactivarà la limitació de preus pis lloguer, una mesura que, segons la Llei d’Habitatge, congelarà les rendes en zones declarades com a mercat residencial tensionat per almenys tres anys , amb possibilitat de pròrroga anual.

Regularització Preus pisos lloguer a Catalunya [2024]

Catalunya es converteix en la primera a aplicar el control de preus segons la nova normativa per oferir millores a la situació actual del lloguer de pisos.

Aquests ajustaments als preus tindran el seu impacte en propietaris i llogaters, com ara immobiliària Girona, Sant Cugat ia la Costa Brava, hem explorat els aspectes claus que has de tenir en compte si:

 • Ets propietari d’un pis de lloguer
 • Ets llogater i vius en un pis de lloguer.

Què cal saber com a propietari d’un pis de lloguer?

Cas 1: Ets propietari d’un pis de lloguer

Com a propietari d’un pis de lloguer a Catalunya, la nova normativa que estableix el control de preus pis lloguer a partir del febrer del 2024 implica canvis significatius en la gestió de la teva propietat. Amb la possibilitat que la teva àrea sigui declarada com a mercat residencial tensionat, és crucial entendre les implicacions.

Punts claus a tenir en compte en diverses àrees:

 • Congelació de Rendes: La nova llei permet la congelació de les rendes per un període mínim de tres anys, amb la possibilitat de pròrroga anual. Això significa que no podràs fer augments arbitraris en el lloguer durant aquest temps.

 • Declaració d’Àrees Tensionades: La Generalitat determinarà les àrees de mercat residencial tensionat. És vital estar atent a aquestes declaracions, ja que impactaran directament en la manera com administres els preus de lloguer a la teva propietat.

 • Tràmits Administratius: És possible que hi hagi nous requisits i tràmits administratius per ajustar-se a la normativa. Estigues informat sobre els procediments que has de seguir i assegura’t de complir totes les obligacions legals.

 • Recurs d’Inconstitucionalitat: Tot i l’acord, la Generalitat ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat. Aquest factor afegeix un element d’incertesa, i és aconsellable seguir de prop el desenvolupament d’aquest recurs per entendre qualsevol canvi potencial a la normativa.

 • Impacte en l’oferta i la demanda: Observa com la regulació de preus afecta l’oferta i la demanda a la teva àrea. Anticipa possibles canvis en la dinàmica del mercat i ajusta la teva estratègia en conseqüència.

Què has de saber com a llogater d’un pis de lloguer?

Cas 2: Ets llogater i vius en un pis de lloguer

Com a llogater a Catalunya, la nova normativa de lloguer té implicacions directes al teu habitatge i despeses mensuals. És essencial entendre com us afectarà i com podeu planificar en conseqüència.

Punts claus a tenir en compte:

 • Congelació de renda: El teu lloguer estarà congelat durant almenys tres anys, amb la possibilitat de pròrroga anual. Això pot proporcionar certa estabilitat financera a curt termini, ja que no hauries d’esperar augments inesperats en els pagaments mensuals.

 • Declaració d’Àrees Tensionades: Si vius en una zona declarada com a mercat residencial tensionat, prepara’t per a la possibilitat que s’implementin mesures específiques que afectin la teva comunitat.

 • Tràmits Administratius: Hi pot haver canvis en els procediments administratius relacionats amb el teu contracte de lloguer. Assegureu-vos d’entendre qualsevol nova obligació o canvi en la documentació.

 • Recurs d’Inconstitucionalitat: La presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat per part de la Generalitat afegeix certa incertesa. Estigues informat sobre el desenvolupament d’aquest recurs per entendre com pot afectar els teus drets com a llogater.

 • Accés a l’habitatge: Observa com la regulació de preus impacta l’oferta d’habitatges a la teva àrea. Anticipa la possibilitat d’una demanda més gran i ajusta les teves expectatives i estratègies de cerca d’habitatge en conseqüència.

A quins municipis es contindran els preus en el lloguer?

Els 140 municipis amb el mercat d’habitatge tensionat es concentren sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona i al litoral del país degut el preus pis lloguer actuals.

Barcelona, ​​Girona, Tarragona i Lleida formen part de la llista de poblacions on hi ha un risc especial d’oferta insuficient d’habitatge assequible.

On és tensionat el mercat de lloguer?

En aquests 140 municipis hi viuen 6,2 milions de persones, un 80,6% de la població de Catalunya

Font

En tots dos casos, la clau és mantenir-se informat i adaptar-se als canvis a la normativa, assegurant-te de complir amb totes les obligacions legals i anticipant possibles ajustos en la teva situació dels pisos de lloguer.

Estigues informat i prepara’t per adaptar-te a aquesta nova realitat, pots sol·licitar ara una sessió amb un agent immobiliari Espígul.

Segueix llegint

Veure-les totes
construir una casa
gener 25, 2024

Quin Cost Té Realment Construir una Casa a Mida aquest 2024?

En considerar la construcció una casa a mida, és crucial entendre les opcions disponibles i els seus costos associats. Des d’Espígul volem facilitar una comparativa detallada dels quatre tipus de cases que actualment pots trobar en el mercat: les cases prefabricades i cases modulars, cases de construcció moderna, cases rústiques i cases ecològiques. I així,…

cases sostenibles
febrer 12, 2024

Descobreix les cases sostenibles a Girona, Costa Brava i Sant Cugat.

La construcció sostenible és la nostra passió, i volem compartir les últimes tendències construcció de cases sostenibles que transformaran la teva manera de viure. Vols viure en una casa sostenible i eficient energèticament? A Immobiliària Espígul, entenem la importància d’integrar recursos sostenibles a casa teva per millorar la qualitat de vida de la teva família…