Què has de saber abans d’avalar?

desembre 24, 2020

A Immobiliaria Espígul volem que tinguis tota la informació i puguis tenir clars tots els punts clau abans de fer el gran pas.

El més important és que no hi pugui haver cap impagament, per tant un aval és sinònim de garantia. En cas d’impagament per part del titular del préstec, la persona aval s’haurà de fer càrrec del pagament amb els seus béns presents i futurs fins a saldar el deute. 

Has de saber que hi ha dos tipus diferents d’aval:

  • L’aval personal: L’aval personal consisteix en una persona que assumeix el pagament del deute en el cas que la persona avalada no la pugui afrontar. 
  • L’aval bancari: L’aval és a càrrec del banc i aquest actua afrontant els deutes si la persona avalada no pot. El que es fa habitualment és que la persona avalada paga una quota mensual al banc perquè aquest l’avali i faci front als impagaments. 

Qui pot avalar un prèstec?

Qualsevol persona que compleixi els següents requisits pot ser un bon candidat per avalar:

  • Comptar amb ingressos econòmics de forma estable. Qualsevol font de diners que permeti a l’avalador fer front a les quotes de pagament si arribés el cas. 
  • Cap deute pendent de pagament. Per tal que l’entitat bancària accepti l’aval, aquest no ha de tenir cap pagament pendent com un préstec o una hipoteca pròpia. 
  • Patrimoni propi. En el cas que la persona tingui patrimoni propi totalment pagat és una garantia segura per poder afrontar el possible impagament.

Si estàs pensant en avalar a algun familiar o amic, o tu mateix necesites un aval i no saps que comporta aquest fet, aquests són els alguns punts que has de tenir en compte:

Considera l’opció d’avalar només si saps que pots afrontar els possibles deutes.

Si estàs pensant a ser aval, o en demanar-li a algú que ho sigui, és necessari que estiguis informat dels riscos que comporta (és com demanar el préstec o hipoteca però sense obtenir cap benefici). Per això és molt important conèixer tots els detalls i tota la informació que el préstec requereix. 

El compromís és la base. Per ambdues parts.

Assegurar-te que la persona avalada tingui bona solvència per fer front a tots els pagaments i que només sigui per casos extrems que s’hagi de recórrer a l’aval. El compromís és molt important per tal de no tenir futurs problemes en cas d’impagament. 

Estar segur del que realitzarem és segurament el més important. Llegir tots els contractes, sobretot la lletra petita. Tenir en compte les condicions que es requereixen i valorar pros i contres de la decisió abans de prendre-la. 

A Immobiliària Espígul tenim més de 30 anys d’experiència en el sector immobiliari. Som la teva immobiliària de confiança a Girona per trobar la llar dels teus somnis i ajudar-te en tot el procés de cerca i tràmits que requereix comprar un nou habitatge. 

Si tens algun dubte sobre el procés d’aval o qualsevol altre tràmit sobre la compra o venda d’un immoble, no dubtis a contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
desembre 16, 2020

Llogar o vendre, que és millor?

Si tens una propietat i tens dubtes perquè no saps si és millor llogar-la o vendre-la pots seguir llegint aquest post i sortir de dubtes! Avantatges de VENDRE Si necessites tenir liquiditat per complir un projecte (canviar de casa, emprendre una empresa, saldar deutes…) i vols tenir els diners a curt termini sense haver de…

desembre 30, 2020

Benvingut 2021!

El confinament ens va obligar a parar, i amb conseqüència ens va donar una cosa molt més valuosa que abans sempre ens faltava: temps. Temps per dedicar als nostres éssers estimats, per pensar en tot allò que volíem canviar de les nostres vides i cases i també per millorar tot allò que no ens encaixava. …

Espígul