Com preparar un hort urbà a casa teva

setembre 6, 2023

hort urba casa

Començar un hort urbà i gaudir de menjar km0 és possible si vius en una casa o pis amb terrassa. En aquest article, t’orientarem a través dels punts essencials per a crear el teu propi hort urbà i acostar-te a una dieta equilibrada i aliments km0.

Llegeix més: Com preparar un hort urbà a casa teva

Per què un Hort Urbà?

Els avantatges són nombrosos, però destacarem els 3 punts més importants de cultivar els teus propis aliments:

  • Contribueixes a la protecció del medi ambient.
  • Redueixes la teva petjada de carboni.
  • Obtingues aliments més frescos i saludables.

A més, pots fer-ho des de la teva pròpia llar, tot un luxe!

On col·locar el teu hort urbà?

L’elecció del lloc és clau. Busca un espai assolellat a la teva terrassa o balcó. Si tens jardí, cerca algun racó on rebi almenys 6 hores de llum solar al dia. Això és fonamental per al creixement de les teves plantes.

Quan és el moment més adequat per començar?

El millor moment per començar la teva horta urbana és a la primavera o a la tardor. Així que, ara que ja estem als darrers dies d’estiu, ja pots pensar on col·locar l’horta urbana. A la tardor, les temperatures són ideals perquè les plantes creixin millor.

Quant espai necessites per a un hort urbà?

No necessites molt espai; fins i tot amb un parell de testos grans o caixes de fusta, pots començar. Si tens jardí, depèn de la terra que tinguis, podràs plantar directament a terra, si no pots utilitzar testos sense cap problema. El més important és que la terra sigui de qualitat i assegurar-te que tinguin un bon drenatge per evitar encaixar.

Idees per cultivar en el teu hort ur

Pots optar per plantar pebrots, herbes aromàtiques, pastanagues… Assegura’t de triar varietats adequades al clima local.

Ah… i recorda que el cuidat i manteniment són el més important.

L’aigua és fonamental. Manté el substrat humit, però no encaixar. A més, fertilitza les teves plantes regularment i controla les plagues de forma natural per mantenir una horta saludable.

Menjar Km0 i Sostenibilitat:

Segur que ja saps que el menjar km0 són aliments elaborats o cultivats a la proximitat de la teva zona de residència. Així que, tenir l’hort casa és una excel·lent manera de contribuir a aquesta causa. Reduint la distància entre la producció i el consum, estàs disminuint la petjada de carboni dels teus aliments.

Cultivar un hort a casa et permet acostar-te a un estil de vida més saludable per gaudir d’aliments 100% frescos. Només has de triar un lloc assolellat, bona terra i sobretot cuidar les teves plantes amb esforç i molta estima.

Comença avui mateix i gaudeix dels fruits de la teva pròpia horta urbana i de recollir aliments de km0!

Recorda, per aconseguir una horta urbana d’èxit, és essencial planificar i cuidar les teves plantes amb dedicació.

Segueix llegint

Veure-les totes
Decoració Feng Shui
agost 31, 2023

Harmonitza la teva llar amb la decoració Feng Shui

Una de les claus per tenir una llar que reflecteixi pau i equilibri és la decoració. Així que avui, volem parlar de la decoració Feng Shui per aconseguir harmonitzar la teva llar. El Feng Shui és una antiga pràctica xinesa que es centra en l’harmonització dels espais per promoure el flux d’energia positiva, coneguda com…

oficina casa teletreball
setembre 14, 2023

Com crear una oficina a casa per teletreballar

Ja podem dir que el teletreball s’ha convertit en una part fonamental de les nostres vides laborals. Tenir una oficina a casa ben organitzada i funcional és essencial per augmentar la productivitat i mantenir un equilibri entre la feina i la vida personal. Avui compartim els consells clau per crear l’ oficina a casa que et…

Espígul