Noves tendències del sector immobiliari

setembre 27, 2018

novetats del sector immobiliari espigul

Les agències i els nostres clients estem actualitzats de les tendències més influents en el sector immobiliari. Aquestes acaben afectant els nostres interessos, per tant val la pena conèixer-les de primera mà, ja que facilita arribar a un acord favorable per totes les parts.

A continuació, t’expliquem les claus del mercat de lloguer.

Augmenta l’interès pels lloguers en el nostre país.
Espanya ha estat un país de propietaris. El lloguer, per tant no era l’opció de residència preferida pels ciutadans. Era una opció poc habitual, vinculada a necessitats concretes laborals o de turisme.

Així i tot, aquesta forma de residència està guanyant terreny per diverses causes. Una d’elles és la crisi econòmica que va començar el 2008 i que va impedir l’accés d’habitatge en propietat a moltes persones. També la influència de la preferència dels veïns comunitaris pel lloguer. Entre el primer any de crisi i el 1026 s’ha passat d’un 19,8% a un 22% d’habitatges llogats.

Increment dels preus
Perquè aquesta informació sigui completa hem d’analitzar la pujada dels preus dels habitatges de lloguer en perspectiva. Aquests van marcar mínims el 2014 però podem assenyalar que el 2017 ja havien augmentat un 25%.

Per altra banda, aquest increment no ha estat uniforme a tot arreu. Hem de tenir en compte que les màximes pujades s’han produït en els centres històrics de les grans capitals. Sobresurten, per exemple, els que hi han hagut a Barcelona i Madrid. Uns ascensos d’un 6,6% i 9% respectivament. A les illes balears, per exemple els preus del lloguer van ascendir fins al 50%.

En definitiva, hem observat un canvi de tendència en el sector immobiliari a favor del lloguer, tot i que seguim a distància d’altres països europeus.

Segueix llegint

Veure-les totes
setembre 20, 2018

Consells bàsics per comprar un habitatge antic

En el sector immobiliari comprar habitatges antics pot ser un gran sinònim d’inversió. Però si ets un particular i no tens experiència en aquest tema, pot ser que et fixis només en el preu, que sol ser més baix que els habitatges de construcció o oblidar-te d’alguns factors importants a l’hora d’escollir l’habitatge que vols…

octubre 4, 2018

Contractar una assegurança de la llar: aspectes a tenir en compte

Una assegurança per la llar cobreix danys que determinats sinistres poden ocasionar, pel que és habitual que sorgeixi el dubte de si és obligatori contractar-ne un o no. És cert que contractar una assegurança per la llar no és obligatòria en cap cas, però permet protegir l’estructura de l’immoble, els béns inclosos i els danys…

Espígul