Arriben les Tiny Houses a Catalunya, un nou estil de vida

febrer 10, 2022

  • D’on sorgeix el concepte de “tiny house”?

Aquest concepte sorgeix al voltant del 2016, amb la crisi als EUA i la dificultat d’aconseguir hipoteques, ja que als EUA les cases són molt grans i també ho són els costos. Per obtenir-ne una, cal una inversió elevada, i sovint els joves no tenen els salaris ni les condicions per permetre-ho. La tendència, per tant, anava lligada a dues idees. D’una banda, al fet de no comprar una casa que no et pots permetre. I, d’altra banda, a l’aparició d’un moviment associat a la idea d’aquells que defensen viure amb el que és necessari, amb menys. Això es fa com a resposta a una forma de vida més sostenible que utilitza i es preocupa pels recursos, pensant en el futur i el planeta. 

En els últims anys, aquesta tendència s’ha tornat irresistible i aquesta filosofia de vida va creixent dia a dia. Va crear un nou concepte de “la bona vida” que implica viure amb menys cost hipotecari en una casa de disseny, fent servir menys calefacció, electrodomèstics, manteniment… I tot on tu vulguis: boscos, rius, platges, etc.

  • Per què viure en una “tiny house”?

Aquest tipus de cases tenen l’objectiu innat de minimitzar les vostres possessions així com d’ajudar el medi ambient. Segons aquesta filosofia, desprendre’s d’allò material i portar una vida minimalista permet gaudir d’una llibertat aclaparadora.

És més eficient energèticament a causa del seu menor espai. Això redueix el cost de la calefacció, l’aire condicionat, l’aigua i l’electricitat. Ajudant a consumir recursos de manera responsable. Moltes d’aquestes cases estan equipades amb plaques solars per proporcionar energia. També solen disposar d’un sistema de recollida d’aigua de pluja per aprofitar les precipitacions. 

La sostenibilitat és un dels pilars clau sobre els quals es basa aquest moviment. En temps de crisi ambiental global, tots hauríem de fer tot el possible per reduir el consum i les emissions.

Un altre avantatge rellevant és el fet de portar les petites construccions a espais més oberts. Petits terrenys on la vida està rodejada de naturalesa. Les tiny houses poden estar en espais naturals i oberts, al camp o a la muntanya, als afores de les ciutats… Les possibilitats són infinites. A més, avui en dia viure en una casa petita quan es vol tenir residència en el centre, és quasi obligat. Per tant, és una solució oportuna, de millora i amb la que ja estem familiaritzats.

Si estàs pensant a canviar el teu estil de vida i optar per una casa a mida recorda que a Espígul podem ajudar-te. La nostra constructora disposa de terrenys, tant de compra com de lloguer, on poder construir models d’habitatge sostenible i eficients de forma accessible. Amb el terreny enllestit ja podries tirar endavant el teu projecte!

  • Quan mesuren les tiny house? 

Un dels desafiaments d’una casa petita és fer ús de l’espai d’emmagatzematge. Generalment, aquests cofres es fan servir per viure sol o en parella. Per això pot ser una opció vital per a joves, per a parelles sense fills o per a aquells que, un cop els seus fills se’n van de casa, volen un estil de vida diferent.

La manca de metres quadrats, ja que aquestes cases no solen superar els 50 metres quadrats, fomenta la decoració d’una casa petita alimentada amb mobles que es puguin obrir i tancar segons l’ús que se li donarà. Desapareixen els espais innecessaris i la distribució s’organitza completament per crear una sensació d’amplitud.

Algunes de les propostes recomanades de reorganització de l’espai a les tiny house, són les següents:

– Entre el front de mobles de la cuina i una taula de menjador almenys uns 90 cm perquè hi hagi prou espai per moure’s encara si hi ha algú assegut.

– Entre la cuina i una barra que faci de límit amb l’altra banda, n’hi ha prou amb 70 cm. Suficient perquè s’obri la porta de mobles i electrodomèstics.

– I, entre la cuina i un sofà, s’aconsellen mantenir uns 80-90 cm per moure’s còmodament i no tacar la tapisseria. A més, en aquest cas, com més gran sigui la distància, millor per les olors de la cuina. 

Una tiny house de 9,2m de llarg per 2,5m d’ample sol situar-se al voltant dels 55.000€, però n’hi ha des de 30.000€. Podem dir que el seu preu varia depenent de l’elecció dels materials, la tècnica de construcció així com del nivell de personalització. Per tant, una tiny house pot costar des de 15.000€ sent d’autoconstrucció fins als 90.000€ de cara a un model més personalitzat. 

A Espígul treballem al sector de la construcció i reformes, i comptem amb més de 30 anys d’experiència en el sector immobiliari i de la construcció. Podem ajudar-te si estàs pensant en obtenir un terreny i apostar per la tiny house o qualsevol mena de construcció a mida!

Si vols més informació sobre els nostres serveis, contacta amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 3, 2022

Flipping house, la nova tendència immobiliària

Als EUA es tracta d’una pràctica força estesa i habitual entre grans empresaris i estrelles de cinema com Adam Levine, Ellen DeGeneres, Diane Keaton o Leonardo DiCaprio, els quals s’han convertit en alguns dels ‘house flippers’ més rellevants. La filosofia del house flipping està basada que els compradors prefereixen una casa en perfecte estat per…

febrer 17, 2022

Quant costa construir una casa a mida?

Com puc fer per tenir la meva casa pròpia? Si el que sempre has somiat és fer-te una casa a mida aquest post és per a tú. El primer pas per construir una casa és comprar un terreny que compleixi els requisits d’un habitatge. Com a norma general, les parcel·les tenen una superfície màxima edificable. …

Espígul