Les claus per teletreballar còmodament en un espai reduït

febrer 2, 2023

Treballar des de casa forma part d’una nova realitat. De fet, podem dir que vivim en un nou món on el teletreball s’ha implantat de forma rutinària i oficial a les nostres vides; no és una situació temporal sinó una manera de vida.

Aquesta situació pot ser un luxe, però també pot arribar a ser poc agradable si l’espai que tenim per poder treballar és reduït. Per això, a continuació us deixem uns consells per facilitar l’harmonia de casa vostra entre feina i vida quotidiana.

  • Crear un espai fix de casa nostra com a zona de treball

Si tenim problemes d’espai, això pot resultar difícil, però és més que possible fer-ho.

És important construir una oficina a casa ben estructurada, bonica i on gaudeixis treballant mentre augmenta la teva productivitat. Ha de ser un espai fix on no hagis de treure totes les llibretes, bolígrafs i l’ordinador cada vegada que acabis de treballar perquè la teva zona de treball sigui la taula del saló o el taulell de la cuina.

  • Invertir en una bona cadira

Passarem moltes hores asseguts a la mateixa posició, per això és important prioritzar i invertir en una bona cadira d’oficina.

L’idoni és fer servir una cadira ergonòmica que reculli bé les lumbars, permeti recolzar bé tota l’esquena i amb què els peus arribin bé a terra; així evitarem problemes d’esquena. A més, és crucial que estèticament també ens atregui, ja que així ens sentirem més còmodes pel còmput general i l’harmonia de l’espai en què teletreballem.

Escollir una cadira còmoda, a més de ser fonamental per a la salut, també augmenta la productivitat.

  • Llum natural i un punt de llum alt

L’ideal seria poder tenir al nostre espai de treball llum natural i, si és possible, situar la taula tan a prop com sigui possible d’una finestra.

Això no obstant, si això no és possible o per a les hores de la tarda en què ja no hi ha llum natural, és aconsellable tenir un punt de llum alt, que vagi dirigit a la taula de treball i un altre en detall, el qual es fixi a l’ordinador, el foli o el que sigui que fem servir.

  • Un espai net i organitzat

Per tenir productivitat cal sentir-nos còmodes. Per això, és essencial que l‟espai que destinem a teletreballar estigui net, ordenat i organitzat.

Podem aplicar una rutina de neteja cada cop que acabem la jornada laboral, ja que així no s’acumularà la brutícia i resultarà fàcil i ràpid tenir-ho tot net. A més, és clau tenir-ho tot ben col·locat i distingir entre els elements necessaris i innecessaris per ocupar la taula de treball.

  • La regla del 3 per organitzar papers

Un altre tip d’organització té a veure amb els papers. Tot i que cada cop tendim a digitalitzar tots els documents, si has de treballar amb papers, és important tenir en compte la regla del 3.

Hem de plantejar-nos aquesta pregunta: si haguéssim de llençar tots els papers, quins suplicaries no llençar? La resposta a aquesta pregunta serà l’acció realitzada. És a dir, només deixarem els papers que realment necessitem. Per organitzar-los, optarem per organitzar-los en 3 carpetes diferents:

  1. Una amb els papers que s’han de desar sí o sí.
  2. Una altra amb papers importants però amb data de caducitat (assegurances, contractes, etc.) i que caldrà revisar anualment.
  3. Una tercera amb els papers que cal ara. Aquesta es classifica en dues seccions diferents: una amb les coses que cal fer amb data molt propera (i que caldria intentar tenir sempre buida) i una altra amb les coses que cal anar fent a poc a poc.
  • No tenir cables a la vista

L’ordre transmet pau i els espais clars també. Per això és recomanable, encara que no sempre és fàcil amb dispositius electrònics, intentar que els cables del nostre voltant estiguin ordenats amb passacables o organitzadors de cables.

Si no els podem ordenar i organitzar correctament, sempre tenim l’opció de tapar-los amb caixetes, cistelles, etc.

  • Aromes per teletreballar

Un altre detall més enllà de l’estètica i la funcionalitat de l’espai és treballar els 5 sentits perquè el teletreball sigui més agradable. Això implica tant triar una música de fons que ens ajudi a concentrar-nos com triar una aroma relaxant.

És primordial que iniciem el teletreball estant tranquils i relaxats, per això una bona aroma i pràctiques de relaxació com el ioga o una bona música relaxant són aspectes primordials.

Des d’Espígul, esperem que aquest post us hagi servit i ajudat per poder teletreballar còmodament en espais reduïts i, amb això, millorar la vostra productivitat i activitat laboral.

Podeu passar-vos per la nostra pàgina web per saber més sobre nosaltres.

Segueix llegint

Veure-les totes
gener 26, 2023

Què és l’arquitectura sostenible?

Concretament al nostre sector, l’immobiliari i el de la construcció, s’ha arribat a desenvolupar un nou concepte: la “arquitectura sostenible”, el qual s’ha convertit en una de les tendències arquitectòniques de creixement més ràpid avui dia. L’objectiu d’aquest post és explicar-vos en profunditat quin és el seu significat, el seu objectiu i les característiques principals….

febrer 9, 2023

10 consells per una llar segura

És de vital importància invertir en la protecció del nostre habitatge i, sobretot, estar molt atents i fer tot el possible per evitar qualsevol petita distracció que pugui posar la nostra llar i, fins i tot, a nosaltres mateixos i als nostres en perill. Per això, a Espígul t’oferim 10 consells per fer que la…

Espígul