Greenbuilding

gener 13, 2022

Un edifici sostenible ha de complir amb les cinc ‘pes’. 

Persones, és a dir, qualitat de vida i benestar. 

Prosperitat, mitjançant el desenvolupament econòmic local i just. 

Planeta, la protecció del nostre entorn. 

Pau, foment de la concòrdia i l’harmonia.

Pacte, la implicació i el compromís de tots per a tots

Aquests paràmetres es poden mesurar tenint en compte on es troba l’edifici, la seva qualitat ambiental interior (aire, llum, soroll, confort), la gestió dels recursos (energia, aigua, materials), la integració social (accessibilitat, formació, comunicació) i la seva qualitat tècnica (monitoratge, documentació, manteniment).

Les bases d’una construcció sostenible

En una construcció sostenible o greenbuilding s’utilitzen materials que no són tòxics, materials ètics i sostenibles, que respecten al medi ambient i també a les persones. Una construcció sostenible es basa a fer un habitatge que sigui eficient a l’hora d’utilitzar els recursos: 

  • Optar per la instal·lació o l’ús d’energies renovables sempre que sigui factible.
  • Fer ús eficient i responsable de l’energia, l’aigua i altres recursos necessaris per a la construcció de l’habitatge.
  • Minimitzar els residus i costos. 

 La construcció sostenible ha d’anar lligada a un estil de vida sostenible. No té sentit tenir una casa eficent energèticament i que funciona gràcies a les energies renovables si després no reciclem les escombraries o comprem plàstics d’un sol ús. Si vols saber quins hàbits pots canviar per portar un estil de vida més sostenible, no et perdis aquest post.

Perquè optar per la construcció sostenible?

  • Pel planeta. El canvi climàtic és una realitat i el planeta no pot continuar suportant el ritme de degradació actual. Els edificis eficients són una de les millors oportunitats amb la qual comptem per a revertir el canvi climàtic. Podem reduir dràsticament el consum d’energia, d’aigua i de recursos i tot això de manera econòmicament rendible. Si canviem la manera de construir i també de viure, podem salvar el planeta. 
  • Qualitat de vida. Les cases sostenibles no contenen materials tòxics, mantenen la temperatura adequada, estan ben ventilades i correctament il·luminades. Tot el que es necessita per viure amb una qualitat de vida òptima. 
  • Estalvis. Perquè l’eficiència és estalvi. Els habitatges sostenibles són molt més econòmiques a mitjà i llarg termini. L’increment de cost inicial és molt inferior als estalvis que s’obtenen.

Arquitectura eficient: la construcció d’Espígul

A Espígul la nostra base per fer habitatges d’obra nova o qualsevol reforma és l’arquitectura eficient. Seguim criteris per una màxima eficiència, afavorint l’ús racional de l’energia, tenint cura al mateix temps del medi ambient, la qualitat i el confort climàtic interior. 

Per això, el nostre procés de disseny arquitectònic incorpora paràmetres de disseny que redueixen la demanda energètica de la construcció i millora el confort en els espais interiors. 

Això, al nostre entendre, no ho hem d’aconseguir amb maquinària sofisticada, sinó amb el disseny passiu de la mateixa construcció adaptada al clima on se situa. No requereixen productes ni materials diferents dels de la construcció tradicional, simplement es tracta de l’optimització dels recursos existents a través de tècniques passives, com poden ser una orientació correcta de les finestres per maximitzar els guanys solars al període d’hivern i unes proteccions solars per evitar l’escalfament a l’estiu.

A Espígul tenim més de 30 anys d’experiència en el sector immobiliari i de la construcció. Hem realitzat nombrosos projectes d’obra nova a la província de Girona, des de blocs de pisos (habitatges plurifamiliars) fins a cases (habitatges unifamiliars) passant per xalets de luxe al PGA Catalunya Resort.

Si tens algun dubte pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110 i t’expliquem més sobre una construcció eficient i sostenible.

Segueix llegint

Veure-les totes
gener 8, 2022

Tendències de decoració per 2022

Si ets dels que els agrada anar canviant la decoració i estar atent de les últimes novetats, o bé aquest any et compres una casa o pis nous i l’has de decorar de zero, no et perdis aquest post amb les noves tendències en decoració d’interiors per 2022. 1. Materials naturals i locals La sostenibilitat…

gener 20, 2022

Com fer que la visita al teu pis sigui un èxit

Les visites són un dels passos claus per formalitzar la venda, és el moment en què els compradors es fan a la idea de si es veuen vivint allà i si s’adapta a les seves necessitats. Per què és important ensenyar bé la casa? Perquè en les visites es pren la decisió de compra. Perquè…

Espígul