Estils decoratius que potser desconeguis

març 23, 2023

La varietat d’estils decoratius existents és gran, segur que n’hi ha molts que escoltes sovint perquè són tendència, però d’altres se’ns escapen o no en tenim clares les característiques. Doncs bé, a continuació te’n presentem alguns estils que potser desconeguIs i que poden ser una gran opció per donar-li un toc diferent a l’espai que vulguis.

L’estil decoratiu japonès combina elements del disseny japonès i escandinau per crear una aparença minimalista, elegant i harmoniosa. Algunes de les característiques clau d’aquest estil són:

 • Simplicitat: l’estil Japandi es caracteritza per la seva simplicitat i minimalisme. Els espais es mantenen nets i clars, amb una paleta de colors neutres i materials naturals.
 • Equilibri i harmonia: la intenció és crear un equilibri entre els elements de disseny i la funcionalitat. Els objectes decoratius s’utilitzen amb moderació i es col·loquen amb cura per aconseguir una sensació d’harmonia a l’espai.
 • Materials naturals: els materials naturals com fusta, pedra, bambú i lli creen un ambient càlid i acollidor. Aquests materials se seleccionen acuradament per la bellesa natural i la capacitat per millorar la qualitat de vida de les persones.
 • Tons neutres: la paleta de colors de l’estil Japandi es compon de tons neutres com el blanc, el negre, el gris i el beix. Aquests colors es combinen per crear un ambient serè i relaxant.
 • Textures subtils: aquestes són utilitzades per afegir interès visual i tàctil a lespai. Es poden fer servir coixins de llana, catifes de sisal i mantes de cotó per crear una sensació de confort i calidesa.
 • Línies simples i netes: les línies rectes i netes són un element clau de l’estil Japandi. Els mobles i objectes de decoració tenen formes senzilles i geomètriques que s’integren perfectament a l’espai.
 • Funcionalitat: l’enfocament principal de l’estil Japandi s’enfoca a la funcionalitat i la utilitat dels objectes decoratius. Els mobles i accessoris són seleccionats amb cura per complir una funció específica i millorar la qualitat de vida de les persones.

Un altre estil decoratiu és el wabi sabi, que consisteix en una filosofia japonesa, la qual s’enfoca en la bellesa del que és imperfecte, transitori i humil. Les característiques de l’estil decoratiu wabi sabi són les següents:

 • Imperfecció: l’estil wabi sabi celebra la bellesa de la imperfecció, la irregularitat i l’asimetria. Les marques d’envelliment, les esquerdes i les imperfeccions als objectes es consideren part de la seva bellesa.
 • Naturalitat: cerca una connexió amb la natura i utilitza materials naturals com fusta, pedra, bambú i lli. Els materials se seleccionen per la seva bellesa natural i per la sensació que transmeten al tacte ia l’orella.
 • Senzillesa: en aquest estil són imprescindibles la simplicitat i la senzillesa en el disseny. Els objectes decoratius es mantenen simples i evita l’excés d’ornaments.
 • Austeritat: l’estil wabi sabi celebra la humilitat i l’austeritat. Els objectes i els mobles se seleccionen amb cura i s’evita l’excés de possessions materials.
 • Calidesa: un ambient acollidor i càlid a l’espai són dos factors clau. Els colors utilitzats són càlids i suaus. A més, s’utilitza il·luminació natural i espelmes per crear una sensació de calma.
 • Textures naturals: l’ús de textures naturals com la fusta, la pedra i el lli afegeixen interès visual i tàctil a l’espai.
 • Tranquil·litat: finalment i en relació a característiques anteriors, l’estil wabi sabi busca crear un ambient tranquil i relaxat a l’espai. S’utilitza la meditació i la contemplació per connectar-se amb l’ambient i apreciar la bellesa del que és simple i natural.

Seguint amb altres estils decoratius, l’anomenat Mid-Century és un estil de disseny d’interiors que es va popularitzar a la dècada de 1950 i 1960 als Estats Units.Es caracteritza per:

 • Línies netes i formes geomètriques: L’estil Mid-Century es caracteritza per les seves línies netes i formes geomètriques. Els mobles i objectes decoratius tenen formes simples i elegants que combinen funcionalitat i bellesa.
 • Materials naturals: utilitza materials naturals com fusta, cuir, metall i vidre per crear un ambient càlid i acollidor. Aquests materials se seleccionen amb cura per la seva qualitat i durabilitat.
 • Colors vibrants: l’ús de colors vibrants com el groc, la taronja i el blau per aporten energia i vida a l’espai. Aquests colors es combinen amb tonalitats neutres per crear un equilibri visual.
 • Funcionalitat: l’enfocament principal se centra en la funcionalitat i comoditat dels mobles i objectes decoratius. Els mobles tenen una forma ergonòmica i es dissenyen per complir una funció específica.
 • Innovació tecnològica: aquest estil es va desenvolupar en una època d’innovació tecnològica i això es reflecteix en el disseny dels mobles i objectes decoratius. Els materials i les tècniques de producció es van utilitzar de manera innovadora per crear nous dissenys.
 • Estil escandinau: es pot apreciar la inspiració clara en el disseny escandinau, en particular en la simplicitat i l’elegància de les línies rectes i la funcionalitat dels objectes.
 • Espais oberts: L’estil Mid-Century s’adapta perfectament a espais oberts i lluminosos. Els espais es mantenen nets i clars per emfatitzar la bellesa dels objectes decoratius i la funcionalitat del disseny.

També ens trobem amb l’estil decoratiu colonial, el qual fa referència als dissenys d’interiors inspirats en l’època colonial, que abraça des del segle XVI al segle XIX, quan els colons europeus van arribar a Amèrica. Les característiques de l’estil decoratiu colonial són les següents:

 • Materials naturals: igual que altres estils, aquest es caracteritza per l’ús de materials naturals com la fusta, la pedra i el maó. Els mobles i objectes decoratius estan fets de fusta massissa i amb detalls tallats a mà.
 • Colors càlids i terrossos: utilitza colors càlids i terrossos com el marró, beix, ocre i terracota. Aquests colors creen un ambient acollidor i rústic.
 • Estil clàssic i elegant: l’estil clàssic i elegant que es reflecteix a la selecció de mobles i objectes decoratius. Els mobles tenen línies elegants i sofisticades i els objectes decoratius estan fets de materials d’alta qualitat.
 • Detalls decoratius ornamentals: s’aprecia de manera clara l’ús de detalls decoratius ornamentals als mobles i objectes decoratius. Per exemple, els marcs de les portes i les finestres poden tenir detalls tallats a mà, i els objectes decoratius poden tenir adorns i detalls de ferro forjat.
 • Tèxtils i teles: Els tèxtils i les teles utilitzades en aquest cas són les cortines, coixins i tapissos per afegir color i textura a l’espai. Aquests tèxtils solen ser de colors brillants i teixits a mà.

Finalment, acabem la nostra selecció amb un dels nostres preferits el Light Boho, també conegut com boho chic o bohemi suau, que és una variació més relaxada i lluminosa de l’estil bohemi tradicional. Les característiques de l’estil decoratiu Light Boho són les següents:

 • Colors clars i neutres: aquest estil utilitza una paleta de colors clars i neutres, com el blanc, beix i gris, per crear una atmosfera lluminosa i relaxant.
 • Textures naturals: els materials i textures escollides són naturals també, com la fusta, vímet, cotó i lli per crear una sensació de calidesa i comoditat a l’espai.
 • Disseny bohemi: tal com s’ha dit prèviament, aquest estil s’inspira en l’estil bohemi, amb el seu enfocament a la llibertat i la creativitat. Es caracteritza per la combinació d’elements decoratius de diferents cultures i èpoques, com ara tapissos, coixins, catifes i objectes d’art.
 • Plantes i flors: Les plantes i les flors són una part important de l’estil Light Boho, ja que afegeixen un toc de natura i frescor a l’espai. S’utilitzen plantes d’interior de diferents mides i formes per crear un ambient relaxat i bohemi.
 • Disseny eclèctic: és molt representativa la barreja de mobles i objectes decoratius de diferents estils i èpoques, com ara mobles vintage, moderns i contemporanis, per crear un ambient eclèctic i personalitzat.
 • Il·luminació natural: La llum natural és essencial per a aquest estil, ja que es fa servir per crear un ambient lluminós i relaxat. Les cortines i les persianes solen ser transparents o lleugeres per permetre l’entrada de llum natural.

Explorar estils decoratius fora del comú pot ser una experiència emocionant i gratificant per a qualsevol amant del disseny d’interiors. Des de la senzillesa minimalista de l’estil Japandi fins a la bellesa lluminosa i natural de l’estil Light Boho, hi ha una àmplia varietat d’opcions disponibles per a aquells que volen experimentar amb noves tendències a casa seva.

Esperem que aquest article us hagi inspirat a considerar estils decoratius que potser desconeixies i que t’hagi donat algunes idees per portar la teva llar al següent nivell. No dubteu a explorar i experimentar per trobar l’estil que millor s’adapti als vostres gustos i personalitat!

Segueix llegint

Veure-les totes
març 16, 2023

Transforma el teu habitatge en una llar “pet-friendly”

Espai per a la teva mascota És important que la teva mascota tingui el seu propi espai. Pots crear un lloc concret en una habitació o en un racó de la casa on la teva mascota pugui relaxar-se i descansar.Col·loca-hi una llit BÉ còmoda, un bol d’aigua i joguines perquè la teva mascota estigui còmode…

abril 10, 2023

Tot el que has de saber abans de contractar internet a casa

En els temps en què vivim, es fa realment complicat estar més d’un dia vivint a casa nostra sense tenir internet, ja que cada vegada són més les funcions que diàriament realitzem amb ell, com per exemple, treballar des de les nostres llars, que fa que aquest servei es torni més indispensable. Molts poden pensar…

Espígul