Consells per millorar la qualitat de l’aire a la teva llar

juliol 28, 2022

Que l’espai del teu habitatge no es ventili diàriament pot comportar una sèrie de conseqüències desagradables, com, per exemple:

– Augment de la humitat i sensació d’un aire carregat.

 

– Augment dels gasos tòxics, especialment en mobles i objectes. 

 

– Proliferen les al·lèrgies, irritant les vies respiratòries a través de la pols i els àcars.

A l’article d’avui et donem alguns consells per millorar l’ambient de la teva llar i evitar totes aquestes problemàtiques. 

Dona-li a la ventilació la importància que té.

Aquesta acció és un gest ben senzill i amb uns efectes poderossíssims que t’ajudarà a renovar l’aire de l’interior del teu habitatge. El temps ideal per ventilar la teva llar ronda al voltant dels 10 i els 20 minuts al dia (recomanable fer-ho més de dues vegades al dia). Si marxes aviat de casa i et resulta impossible ventilar, no oblidis fer-ho quan tornis.

Espais com la cuina, el lavabo i els dormitoris solen necessitar més ventilació que la resta d’estances a causa de l’energia, les olors i els vapors que acumulen.

Aposta per les plantes d’interior.

Les plantes d’interior poden ajudar a eliminar agents tòxics i a millorar la qualitat de l’aire, a més del gran potencial decoratiu que tenen. A més a més, col·locar-les estratègicament pot ajudar-te a crear una atmosfera de benestar.

Evita els aerosols i productes químics.

Cada cop que utilitzes aquest tipus de producte estàs alliberant aire perjudicial (COV) per la teva salut. Es recomana reduir el seu ús a través d’ambientadors, desodorants i productes similars d’origen naturals com, per exemple, la llimona en bicarbonat, la canella, el vinagre o un ram de roses naturals.

La ventilació també pot ajudar a contrarestar els seus efectes.

Evita els teixits sintètics.

Hi ha un gran nombre de tèxtils i tapisseries que a poc a poc van desprenent químics. És recomanable optar per fibres naturals com el cotó o el lli. Així com evitar aspirar amb freqüència catifes o sofàs propensos a l’acumulació de la pols i àcars. Porta sovint la roba de llit i les catifes a rentar i, a poder ser, fer ús deshumidificadors, extractors o ventiladors.

Zones lliures de fum

En el cas que siguis fumador, evitar fer-ho en l’interior. No fumar a la teva llar no només evitarà concentrar l’interior de tots els químics que porta el tabac, sinó que a més eliminaràs la possibilitat que la desagradable olor s’impregni en parets, mobles i tèxtils.

Com has pogut veure, la ventilació de la teva casa és un hàbit saludable que cuida de tu, de la teva llar i dels teus. Així que recorda en donar la benvinguda a un nou aire al teu habitatge així et sentiràs fresc i crearàs un ambient més sa.

Esperem que aquests consells t’ajudin a millorar la qualitat de l’aire de la teva llar!

Segueix llegint

Veure-les totes
juliol 21, 2022

Passos essencials que has de saber abans de reformar casa teva

Marca’t un pressupost. Tot canvi comporta una inversió i per petita que sigui imprescindible disposar d’un pressupost bàsic que sigui realista i s’ajusti a les teves possibilitats. Contracta professionals per al projecte. Un cop tens els comptes clars i sàpigues fins on vols invertir, confia en professionals perquè t’ajudin a escollir les millors opcions. Convé…

agost 4, 2022

Definició d’usdefruit, usufructuari, nua propietat i nu propietari

Què és l’usdefruit? L’usdefruit és el dret de gaudir d’una casa aliena. La propietat la té el nu propietari, que és a qui li pertany l’habitatge. Quines classes d’usdefruit existeixen? Simple: només hi habita una persona. Múltiple: diferents persones gaudeixen, al mateix temps o successivament, de l’habitatge. Propi: relacionat amb immobles. Impropi: relacionat amb béns…

Espígul