Consells per estalviar electricitat i aigua a casa

agost 12, 2021

Un dels primers raonaments pels quals pensem a estalviar electricitat i aigua a casa és l’econòmic. Per a moltes famílies és important poder reduir el consum i alhora reduir el preu final de la factura dels subministraments a final de mes. Aquest motiu s’ha accentuat amb el recent canvi de la tarifa de la llum, si tens dubtes sobre com funciona la nova tarifa de la llum, no et perdis aquest post.

Però, un dels altres motius pels quals cal estalviar electricitat i aigua és la sostenibilitat. Estem gastant més recursos dels que disposem i hem de ser conscients de no malbaratar-los i utilitzar-los de forma responsable i racional.

A Immobiliària Espígul, com empresa constructora, som fidels a l’arquitectura eficient pensant amb el medi ambient. Les nostres cases segueixen línies senzilles i minimalistes i ens adaptem a l’entorn per aconseguir habitatges sostenibles. 

Nosaltres creiem que tenir en compte l’estalvi energètic en la construcció de cases i edificis, ja no és una opció sinó una necessitat i deure d’aquest present davant l’emergència climàtica.

Com aconseguim una casa sostenible a Espígul?

 • Elaborar un pressupost acord al tipus d’habitatge.
 • Tenir en compte l’orientació de l’habitatge en funció del cicle solar per poder aprofitar al màxim la seva energia i llum.
 • L’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energia renovables és imprescindible.
 • Els materials de construcció han de ser ecològics i de proximitat.
 • Ha de ser rendible econòmicament.

Així i tot, ser conscients del nostre consum també és un molt bon hàbit per aconseguir que la nostra casa i el nostre estil de vida sigui sostenible. Per això avui parlem sobre alguns consells per estalviar llum i aigua a casa.

Consells per estalviar llum a casa

 • Compra electrodomèstics eficients: inverteix en aquells aparells que tinguin l’etiqueta d’eficiència energètica, cosa que vol dir que consumeixen menys energia i es traduirà en un estalvi econòmic i de recursos.
 • Al rentar la roba, utilitzar programes amb temperatures més baixes ajuda a reduir l’energia que utilitza la rentadora. Només encén la rentadora quan estigui plena.
 • Aprofita l’escalfor residual del forn i la vitroceràmica per acabar de cuinar els teus plats.
 • Canvia les bombetes tradicionals per bombetes LED en tota la il·luminació de casa teva. Pot representar fins a un 80% menys del consum elèctric habitual i tenen una vida útil molt més llarga.
 • Utilitza endolls intel·ligents per poder controlar quan encens i quan apagues un aparell mitjançant una aplicació del mòbil. El famós “stand by” dels aparells acaba consumint molt a llarg termini. 
 • Tingues un termòstat per regular la temperatura de les estances d’un habitatge i apaga la calefacció quan ho necessitis.

Consells per estalviar aigua a casa

 • Tanca l’aixeta quan no l’estiguis utilitzant. Segurament és el consell més obvi, però també el que més ens costa posar en pràctica. Aquest gest tan senzill ens pot ajudar a estalviar de 5 a 20 litres d’aigua per minut. 
 • Assegura’t que les aixetes tanquin bé i no tinguin fugues. Una aixeta que goteja pot arribar a perdre 30l d’aigua diària. També és interessant canviar les aixetes tradicionals per aixetes monocomandament. 
 • Revisa les instal·lacions. Evitar fuites és la millor forma per no malgastar aigua, per això cal revisar les instal·lacions i fer-hi un bon manteniment per mantenir-les en les millors condicions. 
 • Si rentes els plats a mà, obre l’aixeta només quan els hagis d’esbandir, i no quan els estiguis ensabonant. Si utilitzes el rentavaixelles, recorda posar-lo només quan estigui ple. 
 • Regula la cisterna del vàter. Intenta que tingui doble descàrrega així podràs decidir la quantitat d’aigua que vols utilitzar sense haver de buidar la cisterna completa cada vegada. També revisa que no tingui cap fuita, pot resultar una despesa d’aigua molt elevada. Recorda: el WC no és una paperera. Cada cop que tires de la cadena es malbaraten entre 6 i 10l d’aigua. És totalment innecessari llençar objectes pel vàter i a més perjudiquem la fauna i flora marina.

Poder reduir el consum elèctric i d’aigua és molt més fàcil del que pensem, només cal estar atents als hàbits que hem creat respecte a l’ús d’aquests recursos i canviar-los per petits gestos que ens ajudin a disminuir el consum.

A Immobiliària Espígul dissenyem la teva casa seguint els criteris adients que permetin una màxima eficiència energètica per fer un ús racional de l’energia sense obviar el confort en els espais interiors. Si tens algun dubte pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110 i t’expliquem més sobre una construcció eficient i sostenible.

Segueix llegint

Veure-les totes
agost 6, 2021

Cases Espígul: la teva casa a mida en 8 mesos

Cases Espígul neix de la necessitat de crear un espai totalment a mida, tenint en compte les teus gustos i les teves necessitats. Un projecte teu, però del que no t’hagis de preocupar. Nosaltres ens encarreguem de de tot i estarem al teu costat durant tot el procés.  T’aconsellarem i assessorarem des de bon principi…

agost 19, 2021

Consells per gaudir de la teva terrassa sense mosquits

Amb l’arribada de l’estiu i l’augment de les temperatures, els mosquits comencen a fer acte de presència. Estan còmodes en entorns humits i ells i les seves picadures resulten molt molests. Com fer fora als mosquits casa teva durant l’estiu Prioritza la neteja i higiene És fonamental vigilar la neteja de la terrassa i altres…

Espígul