Avantatges de la cobertura de responsabilitat civil a l’assegurança de la llar per a la teva nova habitatge

setembre 21, 2023

assegurança habitatge

En l’actualitat, tenir unes assegurances de la llar és una inversió encertada, sobretot si ets propietari d’un habitatge, ja que aquest tipus de pòlissa t’ofereix protecció davant una àmplia gamma de riscos, des d’incendis fins a danys causats per desastres naturals.

Dins de les cobertures més habituals de les assegurances de la llar, cal destacar la responsabilitat civil, una garantia que actua com a salvaguarda econòmica en cas de danys a tercers.

Per saber més sobre aquesta cobertura, a Espígul hem preparat un article amb tota la informació al respecte, des dels seus avantatges fins a alguns consells per trobar l’assegurança que millor s’adapti a les teves necessitats i les del teu habitatge. Continua llegint!

Què és la cobertura de responsabilitat civil?

Aquesta cobertura és una protecció essencial per a la llar, ja que està dissenyada per fer-se càrrec dels costos derivats en cas de danys a tercers dins d’una propietat, incloent-hi, en molts casos, les reparacions, el cost dels judicis i altres despeses relacionades.

La bona notícia és que aquesta cobertura està disponible tant per a propietaris com per a inquilins en diferents modalitats d’assegurances de la llar, oferint, en tots dos casos, un alt grau de protecció en situacions en què puguin ser considerats legalment responsables d’un incident.

Els avantatges de la cobertura de responsabilitat civil en l’assegurança de la llar

La garantia de responsabilitat civil ofereix molts més avantatges dels que imagines, aquests són alguns d’ells:

 • Protecció legal davant de danys i lesions a tercers. Si una tercera persona pateix algun tipus de dany a la propietat, aquesta garantia ajuda a assumir els costos legals i les indemnitzacions corresponents en cas que el propietari sigui declarat culpable.
 • Cobertura fora de la llar. En moltes situacions, aquesta cobertura no es limita només a la teva propietat.
 • Tranquil·litat i seguretat a l’habitatge. Sense dubte, un dels grans avantatges de contractar una pòlissa de la llar és que, com a propietari, saber que estàs protegit et permet gaudir de la teva llar sense preocupacions.

Altres garanties de l’assegurança de la llar que has de conèixer

A banda de la responsabilitat civil, d’una assegurança de la llar bàsica ofereix una sèrie de cobertures concretes, entre les quals es troben:

 • Cobertura davant de diferents esdeveniments com incendis, impactes de llamp, fum i altres desastres que succeeixin de forma fortuita.
 • Danys elèctrics i causats per aigua.
 • Fenòmens atmosfèrics.
 • Cobertura de robatori, sempre que afecti el contingut de l’habitatge, arribant fins i tot a cobrir els danys causats durant el robatori, la reparació de poms, etc.

Així mateix, existeixen altres cobertures complementàries que algunes pòlisses poden incloure per oferir una major seguretat a la vivenda. Algunes d’elles són la cobertura de reparació d’electrodomèstics i la indemnització en cas d’assetjament.

Consells per calcular l’assegurança més adient per al teu habitatge

Per calcular l’assegurança de la llar adequada, incloent-hi la responsabilitat civil, és necessari que, com a propietari, avaluïs diversos factors:

 • Valor del contingut i el contingut. És a dir, el valor total de l’immoble, que inclou tant l’estructura com els béns personals de l’interior. Aquest és el punt de partida per establir el límit econòmic de la cobertura de responsabilitat civil.
 • Actius personals, com ara els comptes bancaris o possibles inversions, ja que això pot influir en l’hora d’escollir una modalitat més completa o una altra.
 • Riscos específics i necessitats de la propietat. Com ara l’índex de criminalitat a la zona geogràfica o bé, la freqüència dels desastres naturals al veïnat.
 • Altres característiques de l’habitatge. En aquest punt és recomanable considerar els riscos específics de la teva propietat: si tens una piscina, una mascota gran, etc. En aquest cas, potser necessitaràs una cobertura més àmplia.

Si vols saber més sobre el món immobiliari, no dubtis a contactar el nostre equip immobiliari.

Segueix llegint

Veure-les totes
oficina casa teletreball
setembre 14, 2023

Com crear una oficina a casa per teletreballar

Ja podem dir que el teletreball s’ha convertit en una part fonamental de les nostres vides laborals. Tenir una oficina a casa ben organitzada i funcional és essencial per augmentar la productivitat i mantenir un equilibri entre la feina i la vida personal. Avui compartim els consells clau per crear l’ oficina a casa que et…

canvi climàtic
setembre 28, 2023

Com pots combatre el canvi climàtic des de casa teva?

El canvi climàtic és un fenomen que cada vegada és més present i, donat que el seu impacte i conseqüències són cada vegada més notables, és necessari prendre mesures per pal·liar els seus efectes. Per això, per ajudar-te a combatre el canvi climàtic des de casa teva, et presentem els següents consells. Quines mesures pots…

Espígul