9 tips per reduir la teva factura de gas

febrer 16, 2023

Afortunadament, hi ha moltes maneres d’estalviar fàcilment a la factura del gas, i la majoria no suposaran un gran canvi en el nostre consum ni estil de vida. Així que si vols començar a estalviar segueix llegint, A Espígul t’ho expliquem tot!

A més, no només aconseguiràs pagar menys a les teves factures, sinó que seguint els nostres consells i fent un ús més eficient de l’energia, estaràs contribuint també a protegir el medi ambient ia tenir cura del nostre planeta.

  • Temperatura de la calefacció

Igual que a l’estiu és important que ajusteu la temperatura de l’aire condicionat per no tenir un cost desmesurat, a l’hivern toca ajustar la temperatura de la calefacció.

La temperatura ideal per mantenir un ambient de confort és entre 21 ºC i 23 ºC durant el dia i uns 17 ºC a la nit. És important que sàpigues que cada grau que sumis de més augmenta el consum d’energia al voltant d’un 7%.

  • Ajusta la temperatura de l’escalfador

A més d’ajustar el termòstat, també és important que ens fixem en la temperatura de l’escalfador.

Fixa-la a un màxim de 45 ºC, ja que una temperatura més elevada incrementarà considerablement el consum de gas i l’habitual és que mai no arribis a utilitzar temperatures tan altes.

  • Aïllament de portes i finestres

Abans de posar en marxa la calefacció, assegureu-vos que no hi ha vies d’escapament. És a dir, que totes les portes i finestres tinguin un bon sistema d’aïllament sense fissures.

És important que la calor generada es retingui perquè la caldera pugui descansar en el moment que s’aconsegueixi la temperatura de confort de l’estada. De la mateixa manera que quan nosaltres no descansem bé, en patim les conseqüències durant el dia, si la teva caldera no pot descansar de manera òptima, ho veuràs reflectit a la factura.

  • Concentra i aprofita la calor

De la mateixa manera que és important comptar amb un bon aïllament, és clau concentrar la calor a les zones utilitzades. És a dir, si només estem fent servir el saló, no necessitem caldejar les habitacions. Si tanquem les portes, aconseguim concentrar la calor perquè retingui la temperatura desitjada durant més temps.

Un altre truc recomanable és aprofitar altres fonts de calor com la del forn quan acabem de cuinar. Si la calor es concentra a la cuina, podem dinar o sopar allà en lloc de al saló.

  • Aprofita el sol

El sol és la font natural de calor més gran que tenim. Aprofita les hores de més sol per pujar les persianes, sobretot a les finestres amb més il·luminació.

Això ajudarà a mantenir la temperatura ambient perquè la caldera no estigui en marxa durant tot el dia. En la mateixa línia, ventila la llar en aquestes hores properes al migdia, quan se n’hagi anat la humitat i el fred de la matinada.

  • Aclareix els radiadors

Tot i que per a alguns és habitual aprofitar la calor del radiador per a altres tasques (com escalfar o assecar alguna peça tèxtil), això en dificulta l’objectiu principal: caldejar l’estada.

Assegureu-vos que no hi ha res que obstaculitzi la sortida de calor dels radiadors. I, en cas que detectis un mal funcionament, el millor serà avisar un tècnic perquè faci la revisió pertinent.

  • Utilitza una estufa elèctrica portàtil

Si vius sol o passes molt de temps a casa quan no hi ha ningú més, potser et valgui la pena comprar una estufa elèctrica portàtil. Aquest és un consell d’estalvi molt útil, ja que, en lloc d’escalfar tota la casa amb la calefacció central, podeu escalfar únicament l’habitació que esteu ocupant i estalviar un bon pessic a la factura del gas.

Però recorda que no has de deixar l’estufa desatesa quan no hi siguis. Si surts de l’habitació, no oblidis apagar-la abans, ja que altrament podries provocar un incendi.

  • Col·loca les aixetes en posició d’aigua freda

No solem fixar-nos en aquest detall, però encara que en algunes ocasions no necessitem aigua calenta, en tenir col·locada l’aixeta en aquesta posició, s’encén l’escalfador automàticament cada cop que l’obrim.

Encara que no estigui encès durant molt de temps, cada cop que l’escalfador arrenca, genera consum de gas. Si col·loques les aixetes a la posició d’aigua freda, només s’engegarà l’escalfador quan realment ho necessitis.

  • Compara preus abans de contractar

A diferència de les tarifes de llum, les tarifes d’accés de gas no les podem escollir, sinó que les assigna la distribuïdora en funció del nostre consum anual.

Per això, és important fixar-se en els preus que ens ofereixen les diferents comercialitzadores; tant al preu del terme fix de gas com al del terme variable.

Esperem que t’hagin estat útils aquests consells i que aquest hivern aconsegueixis mantenir la teva llar a una bona temperatura sense que es dispari el preu de la factura.

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 9, 2023

10 consells per una llar segura

És de vital importància invertir en la protecció del nostre habitatge i, sobretot, estar molt atents i fer tot el possible per evitar qualsevol petita distracció que pugui posar la nostra llar i, fins i tot, a nosaltres mateixos i als nostres en perill. Per això, a Espígul t’oferim 10 consells per fer que la…

febrer 23, 2023

Documentació necessària per vendre el teu habitatge

A Espanya, per vendre una casa, és obligatori presentar una sèrie de documentació que té com a objectiu demostrar que l’habitatge és teu, que tu ets el titular d’aquest immoble, que aquest està lliure de càrregues i compta amb el certificat energètic corresponent. A continuació et detallem tota la documentació necessària per vendre el teu…

Espígul