5 consells per estalviar diners en la teva factura aquest hivern

novembre 28, 2019

Ja fa unes setmanes que ha arribat el fred. Les temperatures han baixat i ja ens comencem a plantejar si posar o no la calefacció. Les despeses augmenten en aquesta època de l’any i més si es vol estar confortable en una llar calenta.

No obstant això, podem tenir la casa a una bona temperatura i, a la vegada controlar les factures d’aquests mesos. Des de l’Organització de Consumidors i Usuaris aconsellen aquests cinc punts:

  • Bona part del que paguem a la factura és la potència contractada. Per això és fonamental controlar quanta potència contractem i en cas de tenir marge entre el consum i la potència contractada, ajustar-la per a estalviar.
  • La discriminació horària és una tarifa que pot ser una gran manera d’estalviar.  A l’hivern (entre les 22:00 h i les 12:00 h) se l’anomena horari vall. Si en aquestes hores es pot concentrar el 30% del consum, es pot reduir la despesa mensual.
  • Els aparells connectats a la llum, encara que no estiguin encesos, també consumeixen. Aquest estat en “stand-by” a la factura surt reflectit. Televisors o ordinadors, poden ser apagats i pot significar un 10% d’estalvi del que es consumeix.
  • Tant la rentadora com el rentavaixella consumeixen més quan han d’escalfar l’aigua. Per estalviar, podem seleccionar els programes que funcionen a temperatures baixes, entre 40º i 60º.
  • La calefacció a l’hivern és un element clau tant pel confort com per fer despesa. No fa falta tenir un oasi, una temperatura raonable és d’entre 19 i 21 graus. A més a més, baixar el termòstat a la nit i un bon manteniment de la caldera pot suposar fins a un 15% d’estalvi a l’any.

Finalment, amb aquests trucs, esperem passar un hivern no gaire fred i aprofitar per estalviar a les factures que venen per davant.

Segueix llegint

Veure-les totes
novembre 14, 2019

Avantatges de fer els mobles a mida

L’aprofitament de l’espai i la personalització són alguns dels avantatges que tenen els mobles a mida. Apostar per aquest tipus de mobiliari i no per un de prefabricat és la millor opció si el que vols es treure el  màxim profit a cada habitació. A continuació, et deixem alguns dels avantatges a tenir en compte…

desembre 5, 2019

Decorar el teu Nadal de manera econòmica

Ha arribat el desembre i això significa que s’apropa el nadal. És una època per crear un ambient ideal per compartir amb la família i els amics. Any rere any decorem la casa unes setmanes abans perquè llueixi en aquestes festes per a sentir l’esperit nadalenc. Però, ho podem fer amb un pressupost reduït? La primera…

Espígul