5 claus per una bona climatització

febrer 27, 2020

Una bona climatització a la nostra llar, ajuda a estalviar en calefacció i reduir les temudes factures del consum de gas i electricitat.

En aquest post us donem algunes claus per aconseguir una bona climatització i mantenir-la:

  • Les pèrdues de calor es produeixen quan la llar no està ben aïllada. És imprescindible comptar amb un bon aïllament perquè la calor es conservi. Les finestres són un punt clau per l’aïllament tèrmic, si tens dubtes sobre quines són més eficients, aquí us deixem el post explicant com identificar-les.
  • El manteniment del sistema de calefacció evita tenir pèrdues de pressió. Per aconseguir un bon estat, és necessari purgar-los i així, aprofitar la calor màxima que poden oferir.
  • Segons l’estada a l’habitatge, es pot anar regulant la temperatura. No fa falta que sempre estigui a la mateixa, sinó que, sense deixar que es refredi l’habitació, baixant la temperatura pots estalviar. L’OCU aconsella mantenir una temperatura de 20 graus durant el dia i 16 graus a la nit. A més a més s’aconseguirà mantenir la calor tancant les portes i la calefacció de les habitacions que no s’utilitzen.
  • Si la nostra llar té una bona orientació i li toca bastant el sol, s’ha d’aprofitar per obrir les persianes i deixar que l’escalfor entri per la finestra i obtenir el màxim de calor natural,  Però, de nit, tingues en compte les persianes. Toca baixar-les i minimitzar la pèrdua de calor que hem anat acumulant durant el dia.

En conclusió, una correcta climatització de l’habitatge pot suposar un gran estalvi en la factura energètica. Implementar aquestes claus a la teva rutina et pot ajudar a no passar fred sense pagar un dineral. Si vols saber més, en el nostre blog trobaràs altres consells sobre l’estalvi.

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 20, 2020

Consells per a fer una mudança fàcil i ràpida

Ja és part de la vida el fet de canviar de casa. Tots hem passat per una mudança o quan vivíem amb els pares o quan ja hem volgut tenir el nostre espai. El moment de mudar-se és un procés de canvi que pot provocar estrès i nervis. Perquè això no succeeixi, cal comptar amb…

març 5, 2020

Quin és el preu de mantenir una casa buida?

El manteniment d’una casa buida comporta una sèrie de despeses mensuals que a final d’any, sumen una quantitat considerable. El simple fet que l’habitatge es trobi buit no allibera el pagament dels impostos, pagaments obligatoris i/o consums mínims.  Aquestes són algunes de les despeses que es poden tenir anualment: En cas que l’habitatge encara no…

Espígul