10 punts clau que cal tenir en compte abans de la compra d’un habitatge.

octubre 20, 2022

Comprar un pis o una casa forma part d’un moment vital important, i segurament és una de les inversions més grans que fa una persona al llarg de la seva vida. Com en totes les decisions crucials apareixen els dubtes; és per això que assessorar-se i sentir-se acompanyat per professionals qualificats és fonamental, ja que, hi ha molts factors que cal tenir en compte abans de prendre la decisió definitiva.

En el post d’avui et plantegem un llistat de punts a valorar abans de la compra d’un habitatge i que et poden ajudar a decidir-te.

La ubicació és un dels factors més rellevants. Depenent de les necessitats de cadascú es prioritzarà una zona o una altra. Per exemple, a una família els hi pot interessar més estar a prop d’una escola, supermercats i centres de salut, i, en canvi, a una parella jove, trobar llocs d’oci al seu voltant.

Cal valorar el preu i haver estudiat l’habitatge, la zona i l’entorn. És important tenir nocions del mercat immobiliari en el moment de la recerca, ja que els preus dels habitatges de les mateixes característiques acostumen a ser similars a la mateixa zona. Aquí ja tindràs un primer filtre de quines zones hi ha els habitatges que s’ajusten a les teves necessitats.

Conèixer el valor mínim de l’habitatge, cada comunitat autònoma fixa un valor mínim al qual es pot vendre un immoble i així evitar el frau de què s’escripturi a un valor inferior al real amb la finalitat de pagar menys impostos.


Les condicions de la hipoteca.
A l’hora de demanar el préstec de la hipoteca, s’ha de triar un dels dos interessos: a tipus fix, es paga la mateixa quota mensual durant tot el préstec o, a tipus variable, el pagament s’ajusta a les condicions del mercat. Inclús pots calcular la quota de la teva futura hipoteca amb simuladors com aquest: Simulador hipotecari

Els estalvis necessaris per comprar un habitatge han de ser, almenys, el 20% del preu de l’immoble. Aquests no els cobreix el préstec hipotecari. A més a més, cal tenir en compte un extra per a cobrir les despeses de gestió.

Les despeses associades a la compravenda. Suposen un increment del preu base. Conèixer i informar-se d’elles ajudarà a fer un càlcul previ. S’ha de tenir en compte el cost de la immobiliària que gestiona l’operació, el cost de l’escriptura pública de la compravenda a la notaria, el de la inscripció al Registre de la Propietat, els impostos associats (IVA o Impost de Transmissions Patrimonials depenent de si és un habitatge nou o de segona mà, etc.) i els costos de la gestoria.

La instal·lació i classificació dels subministraments dels habitatges és un punt de valor a tenir a compte, ja que una instal·lació eficient minimitza la demanda d’energia i, per tant, es podrà aconseguir reduir la factura energètica cada mes.

Conèixer les càrregues de l’habitatge. Sempre s’ha de comprovar que l’habitatge estigui lliure de càrregues (préstec hipotecari, embargaments, etc.) Això es pot comprovar demanant una nota simple, de caràcter informatiu, o bé la certificació en el Registre de la Propietat en la qual també s’informa de la descripció de l’habitatge i de les càrregues associades en el cas que hi hagin, en aquest cas, el certificat si té caràcter de document públic trobant-se sota la protecció dels tribunals en el cas que fos necessari.

Inspecció tècnica dels edificis. Els edificis de més cinquanta anys l’han de passar cada deu anys. Aquest control et donarà informació sobre l’estat de conservació de l’edifici, el grau d’accessibilitat i la certificació energètica.

Comunitat de propietaris. És important informar-se de si hi ha prevista alguna obra a l’edifici en un futur i quin serà el cost de la derrama per veí, amb l’objectiu de tenir una previsió de despeses.

Aquestes qüestions són bàsiques com a primer pas de valoració abans de comprar una propietat. No obstant això, comptar amb bons professionals t’assegura que el procés sigui més clar i segur.

A Espígul comptem amb un personal altament qualificat i amb un gran recorregut en el sector immobiliari que t’acompanyarà en tot el procés.

Segueix llegint

Veure-les totes
octubre 14, 2022

Llogar o vendre, aquesta es la qüestió.

Avantatges de vendre: Si necessites tenir liquiditat perquè tens un projecte en ment com canviar de casa, iniciar un negoci, saldar deutes… i vols tenir els diners a curt termini sense haver de recórrer a hipoteques o préstecs, vendre la teva propietat és una bona opció. Si la teva propietat és una segona residència i…

novembre 3, 2022

Quin és el paper d’un agent immobiliari?

És per això que és molt important comptar amb professionals del sector que aconsegueixin  fer desaparèixer tots els dubtes i que t’acompanyin en tots els processos, tant sigui de lloguer com de compra. En el sector de la immobiliària, l’actor principal és l’agent immobiliari. Podríem pensar que la seva feina es basa simplement en la…

Espígul