10 consells per una llar segura

febrer 9, 2023

És de vital importància invertir en la protecció del nostre habitatge i, sobretot, estar molt atents i fer tot el possible per evitar qualsevol petita distracció que pugui posar la nostra llar i, fins i tot, a nosaltres mateixos i als nostres en perill.

Per això, a Espígul t’oferim 10 consells per fer que la teva llar sigui un lloc més segur i perquè tu i els teus pugueu viure amb tranquil·litat.

  • Coneix el teu habitatge

No totes les cases són iguals i, per això, no totes les mesures de seguretat serveixen de la mateixa manera per a qualsevol immoble. Per això, és convenient fer una anàlisi de la seguretat del teu habitatge per conèixer exactament quins sistemes de seguretat s’ajusten a les necessitats de casa teva. Recordeu que la seguretat canvia segons el tipus d’habitatge.

Com millor coneguis el teu habitatge i el sistema de seguretat òptim per a ella, més protecció seràs capaç de brindar-te a tu ia qui visqui amb tu.

  • Para atenció als espais públics

De la mateixa manera que és important conèixer i parar esment al teu propi habitatge, també és important fer-ho amb l’entorn. Quan es viu en un barri o comunitat de propietaris, cal vigilar els espais comunitaris.

En relació amb això, cal brindar especial atenció a la seguretat dels garatges i estacionaments. Aquesta és una àrea pública molt concorreguda i de fàcil accés, de manera que les mesures de seguretat addicionals serien una elecció perfecta.

  • Crear grups veïnals de suport

Com més ulls per vigilar, millor. Per això, crear grups veïnals de suport és de gran ajuda per poder comunicar-se oportunament davant de qualsevol alerta i així aconseguir la seguretat de tots.

  • La domòtica és gairebé un aliat imprescindible

Vivim en un món on la tecnologia és molt present fins i tot a la seguretat de la llar. Instal·lar un sistema de domòtica al teu domicili, des de portes i finestres intel·ligents fins a temporitzadors de televisió, llums, etc., hi ha una àmplia gamma de possibilitats.

Permet el control constant de cada espai de casa teva, amb aplicacions que pots consultar des d’un dispositiu mòbil o d’un ordinador, s’hi incorporen càmeres de seguretat, alarmes, sensors de moviment o botons de pànic que es connecten amb els organismes de seguretat corresponents davant de qualsevol emergència.

  • No donar percepció d’abandó

Les cases deshabitades són l’objectiu ideal per als lladres. Fins i tot si no hi ha ningú dins, és recomanable no abaixar les persianes de la casa totalment, especialment durant les vacances.

Si és una casa llogada o està a l’espera de vendre’s, el millor és no deixar-hi res. A més, si la casa estarà llargs períodes sense que ningú la visiti, es recomana instal·lar un sistema de seguretat antiocupació.

  • Ser discret

En relació amb això, un dels principals consells per mantenir la casa segura durant una absència és evitar publicar dades sobre les vacances en xarxes socials.

És preferible compartir l’experiència amb la comunitat virtual una vegada que s’ha tornat del viatge, ja que mai se sap si els possibles lladres tenen accés a aquesta informació i estan preparats per fer-la servir a favor seu.

  • Portes i finestres

Si bé es tracta d’una mesura òbvia, cal mantenir-les tancades, especialment en el cas d’absències prolongades o en la situació diària de cases buides.

Es recomana mantenir i inspeccionar portes i finestres de manera periòdica, ja que a causa de condicions climàtiques, es poden fer malbé i perdre la seva efectivitat i donar facilitat als lladres a l’hora de forçar-les.

  • Res a la vista

Si la terrassa o el jardí es poden observar des de la porta oa través de reixetes, és convenient que no hi hagi res de valor en aquests espais.

Això sí, és molt important saber on posar les càmeres de seguretat. Procura que la teva càmera de vigilància estigui ben visible per generar efecte dissuasori o, si et sembla més convenient, utilitza una càmera de seguretat oculta per dissimular els punts cecs.

  • Intenta robar-te a tu mateix

Pot semblar una ximpleria, però a més de ser divertit, posar-te a la pell d’un lladre et pot ajudar a descobrir problemes de seguretat.

  • Contracta una assegurança

Finalment, la contractació d’una assegurança de llar serà una valuosa i útil eina que et servirà de suport davant de moltes eventualitats que es puguin presentar a l’habitatge.

En resum, aconseguir la màxima tranquil·litat al nostre habitatge no ha de ser una tasca complexa si es posen en pràctica algunes d’aquestes pautes.

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 2, 2023

Les claus per teletreballar còmodament en un espai reduït

Treballar des de casa forma part d’una nova realitat. De fet, podem dir que vivim en un nou món on el teletreball s’ha implantat de forma rutinària i oficial a les nostres vides; no és una situació temporal sinó una manera de vida. Aquesta situació pot ser un luxe, però també pot arribar a ser…

febrer 16, 2023

9 tips per reduir la teva factura de gas

Afortunadament, hi ha moltes maneres d’estalviar fàcilment a la factura del gas, i la majoria no suposaran un gran canvi en el nostre consum ni estil de vida. Així que si vols començar a estalviar segueix llegint, A Espígul t’ho expliquem tot! A més, no només aconseguiràs pagar menys a les teves factures, sinó que…

Espígul