Quins són els requisits per sol·licitar una hipoteca?

març 7, 2024

requisitos para pedir una hipoteca

A Immobiliària Espígul, entenem que el procés d’adquirir un habitatge és una decisió emocionant però també complexa. Un dels passos més significatius és obtenir una hipoteca, i, per això, és essencial conèixer i preparar-se per als requisits que aquest procés comporta. A continuació, et mostrem quins són els requisits per sol·licitar una hipoteca.

Requisits per demanar una hipoteca

Els requisits per sol·licitar una hipoteca més destacats són:

Ingressos estables i suficients

El primer aspecte que les entitats financeres avaluen com a requisit per a una hipoteca són els teus ingressos. No només importa la quantitat, sinó també l’estabilitat i la continuïtat d’aquests. Per als treballadors per compte d’altri, les nòmines recents i les declaracions de la renda dels últims anys són essencials. En el cas dels treballadors autònoms, es requereix presentar els llibres de comptes i registres financers que demostrin una trajectòria estable.

Historial laboral consistent

Un historial laboral estable és indicatiu de seguretat financera. Els bancs prefereixen veure almenys dos anys d’ocupació contínua, idealment en el mateix camp o fins i tot en la mateixa empresa, cosa que demostra compromís i estabilitat.

Informe de crèdit net

El teu historial de crèdit actua com un testimoni de la teva fiabilitat financera. Les entitats creditícies examinaran el teu historial per entendre com has gestionat préstecs i crèdits anteriors. Un historial sense incidències, amb pagaments a temps i sense deutes significatius, és ideal.

Ràtio deute-ingrés equilibrat

Aquesta ràtio és un indicador crucial que compara els teus deutes mensuals totals amb els teus ingressos bruts mensuals. Una ràtio baixa indica que els teus deutes són manejables en relació amb els teus ingressos, el que és un punt a favor en sol·licitar una hipoteca. En aquest sentit, de manera general, els bancs et recomanen que la inversió que facis en la quota de la hipoteca no superi el 30% dels teus ingressos.

Entrada significativa

Generalment, s’espera que el comprador aporti un percentatge del preu de compra de l’habitatge com a entrada. Encara que aquest percentatge pot variar, el més comú és que rondi el 20%, ja que els bancs solen prestar un màxim del 80%. De totes maneres, cal no oblidar que hi ha entitats disposades a prestar el 100%, sempre que el perfil del sol·licitant sigui favorable.

Fons per a despeses addicionals

És important no només comptar amb els diners per a l’entrada, sinó també tenir reserves per a cobrir els impostos i altres costos associats a la compra d’un habitatge. Aproximadament, es recomana reservar un 10% addicional.

Documentació personal i financera

Hauràs de presentar diversos documents, com la teva identificació personal (DNI o passaport) i proves d’ingressos i actius. Això inclou nòmines, declaracions de la renda, extractes bancaris i, en el cas dels autònoms, documentació addicional com llibres de comptabilitat i registres d’ingressos.

Avaluació de la propietat

A més d’avaluar la teva solvència, l’entitat financera també realitzarà una taxació de la propietat que desitges comprar. Això els ajuda a assegurar-se que el valor de l’immoble és adequat en relació amb la quantitat del préstec sol·licitat.

Espígul en el teu camí a un nou habitatge

A Immobiliària Espígul, som conscients que són molts els requisits per demanar una hipoteca i que pot semblar aclaparador. Per això, estem aquí per assessorar-te en cada pas del camí, des d’entendre els requisits fins a trobar l’habitatge perfecte.

Si tens més preguntes o necessites orientació personalitzada, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. El nostre equip de professionals experimentats està preparat per ajudar-te a fer realitat el teu somni de tenir una casa pròpia.

Segueix llegint

Veure-les totes
cases sostenibles
febrer 12, 2024

Descobreix les cases sostenibles a Girona, Costa Brava i Sant Cugat.

La construcció sostenible és la nostra passió, i volem compartir les últimes tendències construcció de cases sostenibles que transformaran la teva manera de viure. Vols viure en una casa sostenible i eficient energèticament? A Immobiliària Espígul, entenem la importància d’integrar recursos sostenibles a casa teva per millorar la qualitat de vida de la teva família…

hipoteca fixa o variable
març 14, 2024

Hipoteca fixa o variable?

Quan es tracta de comprar un habitatge, una de les decisions més importants que hem de prendre és l’elecció entre una hipoteca fixa o variable. Aquesta decisió pot tenir un gran impacte en la nostra economia personal durant anys, per això és fonamental entendre les principals característiques de cadascuna. Què és una hipoteca fixa? Una…