El certificat d’eficiència energètica en un habitatge

novembre 4, 2021

Què és el certificat d’eficiència energètica?

El certificat d’eficiència energètica és un document que acredita quin és el consum d’energia que un habitatge necessita per satisfer la seva demanda en unes condicions normals de funcionament i ocupació. 

Aquest càlcul inclou la producció d’aigua calenta, calefacció, il·luminació, refrigeració i ventilació. També té en compte elements com els materials de tancament exterior, fusteries, el tipus de finestres o els sistemes de climatització. És a dir, tots aquells elements que influeixen de forma directa o indirecta en l’eficiència energètica de l’habitatge. 

Aquesta certificació s’aconsegueix mitjançant un examen de qualificació de l’immoble, el resultat del qual es materialitza en l’etiqueta d’eficiència energètica.

Quins valors té l’etiqueta d’eficiència energètica?

L’etiqueta d’eficiència energètica és molt semblant a la que podem trobar en els electrodomèstics des de fa temps, i que va de la A a la G. 

 • A verd fosc: representa el grau més gran d’eficiència energètica.
 • B verd clar: és un habitatge que manté la seva eficiència.
 • C groc verdós: l’immoble és menys eficient, però es manté.
 • D groc: és un grau d’eficiència mitjà, es podria considerar “normal”.
 • E groc ataronjat: l’immoble compta amb una eficiència energètica baixa.
 • F taronja: l’habitatge té un grau deficient.
 • G vermell: aquest immoble no compta amb cap mena d’eficiència energètica.

Aquesta és una informació molt important per valorar el potencial energètic que té cada habitatge i permet que el futur comprador o inquilí es facin una idea clara de la qualitat energètica de la casa.

De fet, des de l’any 2013 aquesta etiqueta d’eficiència energètica és una certificació obligatòria en qualsevol procés de compra/venda o lloguer.

És obligatori per a tots els immobles?

En els següents casos:

 • Edificis i monuments protegits oficialment pel seu particular valor arquitectònic o històric.
 • Edificis religiosos i de culte.
 • Edificis amb una superfície útil total inferior a 50 m².
 • Tallers o habitacles i no previstos per a ús residencial.
 • Edificacions que, per les seves característiques, hagin d‘estar oberts.
 • Construccions provisionals i que tinguin menys de dos anys des de la seva construcció.

Com el puc aconseguir?

Aconseguir l’etiqueta d’eficiència energètica és relativament senzill, ho pots gestionar en dos passos:

 1. Buscar un tècnic certificador autoritzat en la teva zona i demanar cita perquè avaluï l’estat de casa teva. Generarà un informe amb tota aquesta informació que tu hauràs de conservar.
 2. Registrar el certificat. Un cop tens l’informe, l’has de presentar davant l’organisme competent de la teva comunitat autònoma perquè verifiqui que tot és correcte i ho faci constar. Una vegada estigui registrat i aprovat, ja tindràs l’etiqueta d’eficiència energètica.

A Espígul també som constructora especialistes en la construcció de cases i pisos d’obra nova en diverses localitats com Girona, Vilablareix, Fornells de la Selva, Sant Gregori… on l’eficiència energètica és una de les nostres prioritats.

Seguim criteris per una màxima eficiència, afavorint l’ús racional de l’energia, tenint cura al mateix temps del medi ambient, la qualitat i el confort climàtic interior. Per això, creiem que el procés de disseny arquitectònic ha d’incorporar paràmetres de disseny que redueixin la demanda energètica de l’edifici i millorin el confort en els espais interiors. 

Això, al nostre entendre, no ho hem d’aconseguir amb maquinària sofisticada, sinó amb el disseny passiu de la mateixa construcció adaptada al clima on se situa. No requereixen productes ni materials diferents dels de la construcció tradicional, simplement es tracta de l’optimització dels recursos existents a través de tècniques passives.

El resultat són habitatges amb línies minimalistes, confort climàtic interior, grans vidrieres, màxima eficiència i adaptats a l’entorn. 

​​A Immobiliària Espígul lluitem per un món més sostenible amb les nostres cases. Si vols més informació pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
octubre 21, 2021

Quant costa construir una casa Espígul?

Construir una casa pot semblar una decisió més cara, però a Immobiliària Espígul t’oferim una opció que s’adapta a les teves necessitats i aconseguir el somni de viure a una cases Espígul a mida. Una opció que et permet construir una casa econòmica, al teu gust i sobre les teves necessitats. A Espígul som immobiliària…

novembre 11, 2021

Com funciona un lloguer amb opció a compra?

Avantatges del lloguer amb opció a compra Poder gaudir del pis abans de comprar-lo és un gran avantatge. Poder-hi viure i experimentar-lo abans de fer el gran pas de compra és de gran interès, així l’inquilí pot veure si la casa o el pis compleix les seves expectatives. En el cas que a l’arrendatari no…