Tot el que has de saber sobre els ajuts per al lloguer d’habitatge per a joves

desembre 14, 2022

De fet, la joventut espanyola és la cinquena per la cua d’Europa pel que fa al desenvolupament i la independència. I és que només el 19,4% d’espanyols aconsegueixen independitzar-se abans dels 30 anys, i els que ho fan, majoritàriament és als 29 anys, l’edat mitjana d’emancipació a l’Estat.

Afortunadament, hi ha diferents ajudes econòmiques per a joves, les quals pretenen facilitar l’accés a l’habitatge. En aquest post t’expliquem les 2 més importants!

BO LLOGUER JOVE

El Bo de Lloguer Jove és una ajuda mensual aprovada pel govern d’Espanya, i que gestionarà cada comunitat autònoma, la qual pretén facilitar el lloguer d’un habitatge entre els joves, i que així tinguin una mica més fàcil viure pel seu compte.

 • Requisits

Ser major d’edat i tenir menys de 35 anys -inclusivament- a l’hora de sol·licitar l’ajuda.

Ser el titular del contracte de lloguer de lhabitatge o habitació llogada.

Estar empadronat i viure a lhabitatge que es demani lajuda.

Tenir uns ingressos regulars d’un màxim de 24.301,51 euros anuals i estar al dia als pagaments.

 • Límit de la renda del lloguer

Depenent de la zona on es viu i el tipus d’habitacle, hi ha uns límits o altres, vegem-ho.

Pel que fa al lloguer d´un pis sencer:

 1. Àmbit Metropolità de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental): 900 euros.
 2. Resta de la demarcació de Barcelona i demarcació de Girona: 650 euros.
 3. Demarcació de Lleida, Tarragona i Terres de l´Ebre: 600 euros

I si només es tracta d´una habitació:

 1. Àmbit Metropolità de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental): 450 euros.
 2. Resta de la demarcació de Barcelona i demarcació de Girona: 350 euros.
 3. Demarcació de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre: 300 euros.

 • Quantitat de l’ajuda

L’ajuda aporta una quantitat de 6.000 euros, repartits en 24 mensualitats de 250 euros cadascuna, és a dir, 2 anys.

 • Com demanar-la

Per sol·licitar l’ajuda, es pot fer de forma presencial a les oficines locals o telemàticament a la web del Ministeri de transports, mobilitat i agenda urbana.

PLA ESTATAL D’HABITATGE

El Pla Estatal d’Habitatge és una llei promulgada pel Govern, la qual estableix una sèrie d’ajuts al lloguer per facilitar l’accés i la permanència a un habitatge en règim de lloguer a sectors de població amb escassos mitjans econòmics.

Aquests ajuts es tramiten a través de les comunitats autònomes, per la qual cosa hi haurà certs aspectes que variaran sobre la base de la comunitat on ens trobem. També afegir que aquests ajuts s’activen segons les dates que decideixen les comunitats pròpies.

 • Requisits

Ser major d’edat i tenir menys de 35 anys -inclusivament- a l’hora de sol·licitar l’ajuda.

Ser titular o estar en condicions de subscriure un contracte de: arrendament d’habitatge, com a inquilí, cessió en ús, com a cessionari o lloguer o cessió d’ús d’habitació, en qualitat d’arrendatari o cessionari.

Que la vivenda sigui la teva residència habitual i permanent.

Les rendes anuals de totes les persones que resideixin a lhabitatge objecte de lajuda siguin iguals o inferiors a 3 vegades lIPREM (24.318,84€).

Compte! Serà quatre vegades l’IPREM per a fills de víctimes de violència de gènere i de cinc vegades l’IPREM per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

 • Límit de la renda del lloguer

La renda mensual del lloguer no pot ser superior a 600€, ampliable a 900€ per la comunitat autònoma.

Si només tens llogada o cedit l’ús d’una habitació, la renda no podrà excedir els 300€ al mes, o 450€ si la Comunitat ho justifica!

 • Quantitat de l’ajuda

La quantia d’aquestes ajudes és fins al 50% de la renda del lloguer mensual de l’habitatge habitual, durant 5 anys!

 • Com demanar-la

Els ajuts al lloguer es gestionen a través de les comunitats autònomes. Per tant, caldrà informar-se a cada autonomia dels terminis que s’estableixen cada any per sol·licitar-los; aquí el cas de Catalunya.

També podrà variar la documentació a aportar en alguna mesura a cada comunitat autònoma, encara que els requisits establerts pel Pla Estatal seran comuns per a totes les comunitats.

A Espígul volem facilitar-te les coses i, per això, esperem que aquest post us hagi estat de gran ajuda. No dubtis en sol·licitar les ajudes i fer una ullada a totes les opcions de lloguer que tenim disponibles.

Segueix llegint

Veure-les totes
desembre 7, 2022

Ajuts per a la millora de l’eficiència energètica als habitatges

Per això, us recordem que hi ha moltes maneres de contribuir per evitar que la contaminació mediambiental sigui més gran: des d’estalviar aigua, utilitzar electrodomèstics eficients, reduir el consum energètic en els sistemes de climatització i calefacció, així com buscar alternatives per pagar menys per l’electricitat, com la instal·lació de panells solars fotovoltaics, per exemple….

desembre 21, 2022

Primer edifici d’Habitatges de Protecció Oficial de Girona del 2022

La promoció està ubicada al sector de Domeny (c/Font de la Teula) i disposarà de 32 pisos amb pàrquing i traster, extensa zona verda i piscina comunitària. Els preus són a partir de 135.000€, amb pàrquing i traster inclosos. Comprar un habitatge sempre ha estat un repte pels joves. La dificultat principal acostuma a ser…

Espígul