La importància d’entendre la diferència entre metres útils i construïts

octubre 20, 2023

metres-utils-construits

Si ets aquí, és perquè t’estàs embarcant en una aventura de comprar una casa o pis. Un dels aspectes crucials abans de triar la casa o pis dels teus somnis és entendre la diferència entre metres útils i construïts.

No et preocupis, estem aquí per aclarir tots els teus dubtes amb la guia per a Parelles que Volen Comprar Casa!

Comencem pel principi, respondre les dues preguntes estrella:

¿Què són els metres útils?

Els metres útils són els que estan dins de la casa, és a dir, els que realment es poden usar i trepitjar. En aquest càlcul s’exclou l’espai dels envans, les parets, etc., que, tot i formar part de l’habitatge, en realitat no s’utilitza en el dia a dia.

¿Què són els metres construïts?

La superfície construïda d’una casa fa referència als metres quadrats totals d’aquesta. S’hi inclouen totes les parts on s’ha dut a terme un procés de construcció, incloent-hi l’estructura de l’edifici (parets, desguassos, conductes de ventilació, instal·lacions elèctriques, etc.)

¿Per què has de conèixer la diferència entre metres útils i construïts?

Quan es tracta de triar el lloc perfecte per començar una nova vida junts, cada metre compta. Entendre la diferència entre metres útils i construïts és essencial per prendre decisions informades. Els metres útils es refereixen a l’espai interior real que pots utilitzar, mentre que els metres construïts inclouen totes les àrees, com ara parets i passadissos. Conèixer aquesta distinció t’ajudarà a planificar el teu espai de manera efectiva i evitar sorpreses desagradables més endavant.

¿Quina diferència real fa al teu futur llar?

1.- Optimització de l’espai: En entendre els metres útils, pots assegurar-te que cada racó de la teva llar sigui funcional i s’adapti a les teves necessitats diàries. Podràs distribuir els teus mobles de manera eficient i crear un ambient acollidor sense sentir-te estret.

2.- Pressupost ajustat: Sabent quants metres útils necessites, pots evitar pagar de més per espai que realment no utilitzaràs. Això et permetrà ajustar el teu pressupost i invertir en la qualitat de vida en lloc dels metres addicionals innecessaris.

3.- Futures renovacions: Comprendre els metres construïts també és vital si et planteges fer renovacions en el futur. Conèixer l’estructura de la teva llar t’ajudarà a planificar remodelacions sense afectar àrees importants i evitar costosos errors de disseny.

¿Com es calculen els metres útils i construïts?

Calcular els metres útils pot ser un repte, ja que implica mesurar des de les parets interiors. En canvi, els metres construïts inclouen totes les àrees, fins i tot si no són habitables. Al consultar els plànols de la casa i mesurar amb cura cada espai, podràs determinar amb precisió els metres útils.

¿Quan has de prestar més atenció a aquesta diferència?

És especialment crucial prestar atenció a aquesta diferència quan estàs considerant cases o apartaments en edificis antics. Aquestes propietats solen tenir distribucions úniques i poden tenir àrees no habitables significatives, la qual cosa pot afectar la relació entre metres útils i construïts. Entendre aquesta diferència, podràs prendre decisions informades fins i tot en el mercat immobiliari més complex.

Ara que entens la diferència entre metres útils i construïts, estàs millor equipat per prendre decisions informades en triar la teva llar ideal. Aquest coneixement et permetrà optimitzar l’espai, ajustar el teu pressupost i planificar futures renovacions amb confiança. Recorda sempre mesurar dues vegades i triar una vegada! La teva llar és el lloc on floriran els teus somnis i records, així que tria sàviament i gaudeix d’aquesta emocionant etapa de la teva vida.

Recorda, en comprendre la diferència entre metres útils i construïts, estàs un pas més a prop de trobar la casa perfecta per a tu i la teva parella.

Si tens més preguntes o necessites orientació en la compra del teu pis o casa, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Immobiliària Espígul estem aquí per ajudar-te en cada pas del procés. Pots contactar amb el nostre equip d’assessors immobiliaris.

Segueix llegint

Veure-les totes
construccio-sostenible
octubre 11, 2023

La construcció sostenible és present en les Cases Espígul i promocions de pisos

La construcció sostenible s’ha convertit en una mirada imprescindible en el sector de l’edificació. No només contribueix al cuidat del medi ambient, sinó que també ofereix beneficis econòmics i socials. En aquest article, us explicarem els aspectes clau de la construcció sostenible i eficient centrant-nos en com una constructora de cases i pisos pot abraçar…

comprar-sobre-planols girona
octubre 26, 2023

Comprar Sobre Plànol: Estalviar Diners i Personalitzar la teva llar

Com seria comprar una llar que s’adapti perfectament als teus somnis? I si et digués que això és possible amb la compra del teu habitatge sobre plànols? Abans de res, volem explicar-te els beneficis de comprar sobre plànols i com s’estructuren els pagaments en aquest procés que a vegades pot ser estressant. Si alguna vegada…